A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Новини

Дата: від до Скинути

З нагоди Міжнародного дня осіб з інвалідністю

З нагоди Міжнародного дня осіб з інвалідністю

3 грудня українське суспільство  черговий раз спільно із світовим співтовариством відзначає Міжнародний день осіб з інвалідністю. Його відзначення спрямоване на посилення уваги до проблем цих людей, захисту їхної гідності, прав та свобод. Цей день є нагадуванням людству про обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами.

08:39 03.12.2021

Гід з державних послуг - єдиний ресурс з інформацією про державні послуги в Україн

Гід з державних послуг - єдиний ресурс з інформацією про державні послуги в Україн

Міністерство цифрової трансформації України запустило “Гід з державних послуг” – єдиний інформаційний онлайн-портал про всі сервіси, що надаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

15:02 02.12.2021

Заходи в рамках акції «16 днів проти насильства»

Заходи в рамках акції «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», мета якої – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми та інших проявів порушення прав людини. В рамках цієї акції 01 грудня 2021 року  серед закладів загальної середньої освіти Таврійської громади інспектором ювенальної превенції Запорізького РУП старшим лейтенантом Босенко Оленою Олександрівною та ДОП ВП №2 Запорізького РУП лейтенантом поліції Чечелем Вадимом Валерійовичем були проведені інформаційно-роз’яснювальні заходи на тему протидії насиллю. Працівники поліції провели для учнів 9-11 класів Таврійської гімназії «Перспектива» та учнів 7-9 класів Юрківської філії гімназії «Перспектива» лекції про булінг, види булінгу, протидію проявам насильства по відношенню до неповнолітніх осіб, а також надали дітям інформаційні буклети відповідної тематики.

14:44 02.12.2021

В парку с. Юрківка з’явилися нові саджанці

В парку с. Юрківка з’явилися нові саджанці

У травні  2019 року було розпочато облаштування відпочинкової зони для сімейного дозвілля в с. Юрківка. Першим кроком в цій добрій справі була підготовка території. Потім поетапно встановлено гойдалки, альтанку, балансир тощо. Висаджені різні види дерев. Реалізовано громадський  бюджет (алея з клумбою). А 25 листопада 2021 року в парку з’явилися ще 15 саджанців ялинок.

15:00 01.12.2021

Відповідаємо на запитання.  ТОП 5 нюансів оформлення трудових відносин

Відповідаємо на запитання. ТОП 5 нюансів оформлення трудових відносин

Найперше питання, з яким стикається кожен роботодавець, є порядок оформлення трудових відносин. Перехід до електронного обліку трудової діяльності є приводом нагадати про основні складові процесу прийняття працівників на роботу. Як відомо, порушення вимог законодавства про працю передбачає юридичну відповідальність роботодавця (ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 172 Кримінального кодексу України, ст. 265 Кодексу законів про працю України). Розглянемо, які основні вимоги встановлює трудове законодавство в цьому плані.

11:13 27.11.2021

Як діяти, якщо  прийшли перевіряти лічильник і виявили пошкодження пломби?

Як діяти, якщо  прийшли перевіряти лічильник і виявили пошкодження пломби?

На роздрібному ринку електричної енергії споживання та використання електричної енергії для потреб електроустановки споживача здійснюється за умови забезпечення розподілу/передачі та продажу (постачання) електричної енергії на підставі договорів про розподіл/передачу, постачання електричної енергії, надання послуг комерційного обліку, які укладаються відповідно до Правил роздрібного ринку електричної енергії, Кодексу системи передачі, Кодексу систем розподілу та Кодексу комерційного обліку.

11:11 27.11.2021

Увага! ОБЕРЕЖНО БОТУЛІЗМ!

Увага! ОБЕРЕЖНО БОТУЛІЗМ!

У Запорізькій області на протязі 2021 року було зареєстровано 3 випадка захворювання на ботулізм (5 постраждалих, 2 померлих). Останній випадок був зареєстрований у листопаді поточного року у м. Бердянськ, 2 постраждалих. Захворювання пов’язане з вживанням річкової риби домашнього виготовлення.

11:06 27.11.2021

Насильство щодо жінок - порушення прав людини

Насильство щодо жінок - порушення прав людини

Насильство щодо жінок і домашнє насильство становлять серйозне порушення прав людини, вкорінене в нерівності між чоловіками та жінками й гендерній дискримінації. Проблема насильства щодо жінок актуальна для всіх країн і суспільств без винятку. Домашнє насильство позначається на жінках і чоловіках, хлопцях і дівчатах. Однак світова статистика, а також статистичні дані з різних країн, включно з Україною, свідчать про те, що домашнє насильство нерозмірно зачіпає жінок. 

12:48 25.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора