A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

«ЗБЕРЕЖИ ПАМ'ЯТЬ, ЗБЕРЕЖИ ПРАВДУ»  День пам'яті жертв голодоморів

Дата: 26.11.2021 12:49
Кількість переглядів: 1429

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

Головне у діяльності бібліотек громади по відзначенню чергової річниці Голодомору і вшануванню пам’яті його жертв – донести правду сучасникам про цю трагедію.

Дізнатися про причини і наслідки цієї трагедії можна в Таврійській сільській бібліотеці, переглянувши викладку літератури «Свічка 33-го не згасне»,  яка діє з 18 по 26 листопада в читальному залі.

Читачі мають змогу переглянути Книгу пам?яті жертв Голодомору 1932-1933 років по Запорізькій області та ряд інших документів; знайти прізвища земляків, які померли у ті страшні моторошні дні голодної смерті; ознайомитися із спогадами очевидців голодоморів та із романами-хроніками українських письменників В.Барки та У.Самчука про невимовно трагічну долю українського народу. Також в бібліотеці презентовано книгу Світлани Талан «Розколоте небо».

До Дня пам’яті жертв голодоморів в Юрківській сільській бібліотеці було підготовлено тематичну полицю «Злочин 33-го».

В історії українського народу є трагічні сторінки, що примушують стискатися людські серця. І одна із найстрашніших   – Голодомор. Пропонуємо долучитися онлайн до відео-спомину про ті страшні роки.

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора