A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Новини

Дата: від до Скинути

210 років від народження Великого Кобзаря

9 березня 1814 року в маленькому селі Моринці нині Черкаської області народився хлопчик, якому було назначено долею стати Пророком для українців, пробудити нас від національної сплячки і прославити українську літературу. Тарас Шевченко народився у дуже складний час для України, коли ми не мали власної незалежної держави і були закріпачені указом Катерини II. Патріотичної поезії Тараса Шевченка дуже боялась Російська імперія, яка намагалася русифікувати усіх українців. Шевченка прозвали Кобзарем, тобто хранителем народної пам'яті.

11:44 06.03.2024

Пілотний проєкт Укрпошта. Аптека

«Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека» розширюється! Відтепер він охоплює не лише Донеччину, а й всю Сумщину, Запоріжжя, Миколаївщину, Харківщину, Херсонщину та Чернігівщину. Розкажіть про це своїм рідним, друзям, знайомим, колегам і клієнтам! Адже послуга має низку переваг:

11:28 04.03.2024

В Таврійської гімназії «Перспектива» була проведена просвітницька робота на тему «Булінг в закладах освіти: наслідки та відповідальність»

28.02 в онлайн форматі була проведена просвітницька робота на тему «Булінг в закладах освіти: наслідки та відповідальність». Роботу проводили інспектор ювенальної превенції ст. лейтенант поліції Босенко Олена Олександрівна та поліцейський офіцер Таврійської громади ст. лейтенант поліції Бесєдін Дмитро Олександрович. Було залучено 59 учасників, учнів 5-6 класів Таврійської гімназії «Перспектива» та Юрківської філіі.

12:05 29.02.2024

‼️ Безпекова угода між Україною та Німеччиною - нові потужні гарантії безпеки для нашої держави у війні з росією.

🤝 Протягом десяти років співпрацюватимемо за декількома напрямками. Посилення української армії, гуманітарна та фінансова допомога, санкційний тиск на росію та законні шляхи спрямування доходів від російських активів для підтримки нашої країни. А ще - робота над створенням трибуналу, аби агресор відповів за всі свої злочини в Україні. Зазначу, що цією угодою Німеччина засвідчує непохитну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності нашої держави в межах міжнародно визнаних кордонів від 1991 року.  Дякуємо Президенту та його команді за надзусилля на дипломатичному фронті. Працюємо на перемогу🇺🇦

14:45 22.02.2024

День Героїв Небесної Сотні

20 лютого щорічно відзначається День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні".

14:05 20.02.2024

“Наша зброя – це наша правда, а наша правда в тому, що це наша земля, це наша країна, наші діти, і ми все це будемо захищати”.

20 лютого 2014-го розпочалася активна збройна агресія Росії проти України з переміщенням російських військових підрозділів у Криму та в районі Керченської протоки. Ця дата зафіксована на відомчій медалі Міністерства оборони Росії «За повернення Криму». А в заяві Верховної Ради України від 21 квітня 2015 року та в Законі України «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення дати початку тимчасової окупації» 20 лютого 2014 року визначено днем початку російської агресії. 24 лютого 2022 року РФ розпочала повномасштабне воєнне вторгнення в Україну. Цей напад пришвидшив консолідацію української нації. Національна єдність стала основою успішного спротиву. Наступ військ РФ вдалося зупинити завдяки спільним зусиллям українців, які стали на захист держави в лавах Збройних сил України, Національної гвардії України та масового волонтерського руху. Війна продовжується. Вона впливає на життя українців, події та наслідки війни мають і матимуть вплив на українську та світову спільноту й по закінченню бойових дій. Вже зараз зрозуміло, що історія сучасної російськоукраїнської війни посяде центральне місце в новітній українській історії та національній пам’яті.

09:37 13.02.2024

Разом до Перемоги!🇺🇦

24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення на територію України. Часу на роздуми не було. Рішення необхідно було приймати швидко та рішуче, розуміючи всі виклики. Вдячний головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному за захист нашої країни, рішучу позицію та віру у перемогу! Відсьогодні керувати силами оборони України призначено генерал-полковника Сирського. Бажаю новому Головнокомандувачу Збройних сил України ще більше зміцнити набутий бойовий дух і впоратися з викликами, а всім нам Перемоги України. Слава Україні! Разом до Перемоги!🇺🇦

22:10 08.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора