A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

8 травня - День пам’яті та примирення

Дата: 08.05.2023 12:19
Кількість переглядів: 852

Щороку 8 травня згідно із Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» Україна разом із європейською спільнотою відзначає День пам’яті та примирення. Сьогодні, за участі працівників сільської ради та працівників закладів освіти,  відбулося покладання квітів до пам’ятників загиблим односельчанам у роки Другої світової війни в селах Таврійське та Юрківка. Присутні вшанували пам'ять про подвиги наших дідів-прадідів та захисників, що боронили від ворога вже суверенну Україну.

Друга світова війна, яка тривала з 1939 до 1945 року, була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів в історії людства.Україна була одним з основних полів битв Другої світової війни, і простором, де тоталітарні режими – нацистський і радянський – вчиняли на українській землі масові злочини проти людяності, воєнні злочини тазлочини геноциду, внаслідок чого український та інші народи, що жили в межах території сучасної України, зазнали величезних втрат.

Другий рік поспіль українці проводять цю памʼятну дату в умовах сучасної повномасштабної війни росії проти України, яку називають найбільшою війною в Європі з часів Другої світової. Чимало жахіть війни, які раніше асоціювалися з війною 1939-1945 років, стали реальністю в Україні внаслідок воєнних злочинів російської армії.Наша боротьба триває щоденно і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє, зберігаючи пам'ять про своє минуле.

 

 

Цьогоріч Український інститут національної памʼяті презентував короткі ролики з циклу «Війна і міф», який розвінчує найбільш поширені радянські міфи про Другу світову війну, які можна переглянути за посиланням https://www.youtube.com/playlist?list=PLitKIb_cEyqeiFCTaI-22OJlaye9RY-iE


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора