A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

ОБЛАСНА ВЛАДА ВЖИВАЄ ЗАХОДИ ЩОДО ВРЕГУЛЮВАННЯ СИТУАЦІЇ З МАСОВИМ ВИВІЛЬНЕННЯМ ПРАЦІВНИКІВ

Дата: 27.03.2023 17:33
Кількість переглядів: 204

Під головуванням заступника голови ОДА Віталія Сиволапа відбулось засідання спеціальної обласної комісії щодо запобігання різкому зростання рівня безробіття, де розглянули питання соціального захисту працівників підприємств у воєнний час. До засідання долучилися директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Марина Нотанова, в.о. голови Запорізької обласної ради професійних спілок Тамара Белескова, перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Павло Науменко, заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Кошечко, заступник Запорізького міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій П’ятницький та представники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Під час засідання фахівці зазначили, що на ринку праці області спостерігаються негативні тенденції, які обумовлені збройною агресією рф, руйнуванням виробничих приміщень внаслідок ракетних обстрілів та окупацією значної частини регіону. У зв’язку із цим, значна кількість підприємств змушена працювати не на повну потужність, а деякі - повністю припинили виробництво. Також, серед основних проблемних питань промислових підприємств області є дефіцит сировини, втрата основних ринків збуту продукції у зв’язку з логістичними проблемами та недостатня кількість кваліфікованих кадрів.

Станом на березень у простої перебувало понад 5,2 тис. працівників, також з 3,5 тис. працівників призупинено дію трудового договору відповідно до ст. 13 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-IX.

У зв’язку з бойовими діями майже 22 тис. осіб надали відпустки без збереження заробітної плати, а 404 особам - відпустки з частковою оплатою. Разом з цим, зафіксовано звільнення 8,2 тис. працівників, влаштовано на роботу 5,2 тис. працівників. Щоб запобігти масовому вивільненню працівників, проводиться робота щодо виплати допомоги по частковому безробіттю. 

Для гарантії соціального захисту безробітних та сприяння їх працевлаштуванню в період воєнного стану в області діє розпорядження голови облдержадміністрації від 17.11.2022 № 518 «Про організацію суспільно корисних робіт». До них вже залучено 318 осіб на території Запорізького району.

За результатами засідання прийнято низку рішень, спрямованих на пошук шляхів щодо надання допомоги підприємствам з метою збереження робочих місць та заробітної плати працівників.

 

Департамент культури та інформаційної політики


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора