A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

День Гідності та Свободи

Дата: 21.11.2022 10:51
Кількість переглядів: 313

       21 листопада – День гідності та Свободи – одне зі знакових державних свят у новітній історії України. Воно присвячене двом революціям в Україні – Помаранчевій революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років.

21 листопада 2013 року розпочалися протести проти рішення тодішньої влади про призупинення курсу на вступ до ЄС та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Цей крок спричинив обурення українського народу. Тисячі українців стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору.Під час протестів, борючись за утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, загинули 106 українців, понад дві тисячі отримали поранення.

Відзначення Дня Гідності та Свободи було встановлено Указом президента  П. Порошенка від 13 листопада 2014 року.

2022 року День Гідності та Свободи набуває ще більш символічного значення під час повномасштабного вторгнення російської федерації. Українці продовжують демонструвати, що готові відстоювати свою свободу не лише у боротьбі із ненависною владою, але й у війні із безпринципним та кровожерливим загарбником.

 

Українці –гідний та вільний та нескорений народ! Слава Україні! Героям слава!

                                                   Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора