A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

В бібліотеках Таврійської громади вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 21.02.2022 09:09
Кількість переглядів: 1541

На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. Їх вшановує Україна. Їхній приклад має зупинити й тих, хто нині розпалює вже нове, інше протистояння. 20 лютого по всій Україні відбулися заходи щодо вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

В сільських бібліотеках ще мало інформації про цю страшну сторінку нашої історії. Проте бібліотечні фахівці проводять різні заходи з метою виховання патріотичних почуттів у своїх читачів, розповідають про мужність і героїзм наших співвітчизників.

15-25 лютого в Таврійській сільській бібліотеці оформлена тематична виставка-пам?ять «Небесна Сотня в вирій полетіла». Читачів ознайомлено з героїчними подвигами патріотів, котрі заради торжества справедливості пожертвували собою для зміцнення власної держави в лютому 2014 року. До уваги користувачів також представлена література на патріотичну тематику.

Відвідувачі мають змогу познайомитися про реальні події, які відбувалися на Майдані і більш детальніше дізнатися про початок Революції Гідності та її героїв, показані матеріали про жертовність та героїзм українського народу, відданість волонтерів та підтримку усього населення.

Ми мусимо пам’ятати про всіх мужніх людей, робити все можливе, щоб подвиг героїв не був марним.

Вшанування пам?яті Героїв Небесної Сотні в бібліотеках Таврійської громади відбулося на високій патріотичній ноті, в дусі національної ідеї.

 

Горить свіча і пам?яті сльоза,
Додолу з неї краплями стікає,
Земля ридає, плачуть небеса,
Майдан Героїв з почестю ховає.
Їх взяв Господь, щоб ангелом в раю
В його садах довічно проживати,
Вони завжди залишаться в строю,
Про них народ пісні буде співати.
Небесна сотня білих журавлів,
Душа, яких летить під небесами,
Ніхто із Вас вмирати не хотів,
Хай вічна пам?ять лишиться за вами...

 

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора