Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Святий вечір або Надвечір"я Різдва Христового

Дата: 08.01.2022 11:02
Кількість переглядів: 1753

За давньою традицією належне різдвяне святкування починається ще ввечері напередодні Різдва з духовних і матеріальних приготувань. Вечір цей зветься Святим чи Свят-Вечором, або ж Навечір"ям Різдва Христового, що припадає на 6 січня.

Це один з найбільш шанованих днів для всіх християн - і східного, і західного обрядів - та одне з найважливіших родинних свят, магічний день, коли кожна сім"я створює в оселі атмосферу затишку, достатку та злагоди.

В цей день колядують діти, дорослі парубки та дівчата. Але першими оповісниками народження Христа в різдвяних обрядах у давнину були діти та підлітки, які обходили ватагою багаті й бідні оселі, співаючи колядки та щедрівки. І в кожній хаті світлішало, людям ставало легше на душі. Колядників чекали з нетерпінням і щедро віддячували їм яблуками, горіхами, бубликами. Вважалося, чим більше дітей завітає до хати, тим щедрішим для її господарів буде новий рік.

06 січня, з колядою та віншуваннями завітали на гостину до працівників організацій громади вихованці вокального колективу «Дзвіночки» КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту».

Діти разом зі своїм керівником створили всім святковий настрій привітаннями та різдвяними піснями. Продовжуючи багатолітні традиції українців, юні колядники бажали миру і злагоди, щастя, радості, усіляких гараздів.

У відповідь на теплі та щирі побажання господарі пригощали колядників солодкими подарунками.

Дякуємо нашим діткам, що ви такі щирі, голосисті. Нехай у вашому житті усе буде якнайкраще.

 

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень