A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Патронат над дитиною - соціальна реклама

Дата: 22.11.2021 08:53
Кількість переглядів: 608

Патронат над дитиною – це професійна комплексна послуга, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію в сім’ї патронатного вихователя дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, та одночасне надання спеціалістами інтенсивних підтримуючих послуг її батькам для вирішення проблем, що призвели до розлучення з дитиною.

Патронатним вихователем може стати спеціально підготовлений працівник, який на договірній основі з уповноваженим закладом здійснює догляд, виховання дітей, тимчасово влаштованих у його сім’ю, та несе відповідальність за їх життя та стан здоров’я під час перебування. Це громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка), які перебувають у зареєстрованому шлюбі; проживають на спільній житловій площі; мають позитивний досвід виховання дітей; одна (один) з яких виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю; пройшли курси спеціальної підготовки.

Оптимальний термін перебування дитини в патронатній сім’ї не повинен перевищувати 3 місяці. В особливих випадках, термін перебування під патронатом може бути подовжений, але не повинен бути більшим за 6 місяців.

Патронатні вихователі отримують грошову винагороду в розмірі 5-ти прожиткових мінімумів за надання послуг та кошти на утримання кожної дитини.

Усіх, кого зацікавила ця інформація, просимо звертатися до КУ «ЦНСП» Таврійської сільської ради, за адресою с. Таврійське, вул. Центральна, буд.40.  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора