A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

День захисників і захисниць України «Шана і слава захисникам Батьківщини, слава Україні!»

Дата: 13.10.2021 15:47
Кількість переглядів: 3377

 

14 жовтня 2021 року, у день свята Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва, Україна відзначає державне свято – День захисників і захисниць України.

Це – свято спадкоємності героїчних традицій нашого народу, це справжнє свято мужності, благородства, відданості своїй Вітчизні і гордості за її ратну славу. Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу і професіоналізм справі захисту нашої держави.

Вперше свято День захисника України відзначалося під особливим гаслом – «Сила нескорених», адже українськими захисниками була продемонстрована сила їх нескореності перед загрозою територіальної цілісності України.

У цей день ми згадуємо всіх тих, хто віддав своє життя, виборюючи свободу й незалежність нашої України протягом всієї багатостраждальної її історії – і в часи царського поневолення, і в буремні 20-30-ті роки ХХ століття, в часи Другої світової війни та в наш жорстокий і неспокійний час.

Ми всі бажаємо і молимося за те, щоб не гинув ніхто, та хочемо висловити слова вдячності всім, хто захищав і захищає Україну в боях.

До Дня захисника України та Дня Українського козацтва в Таврійській сільській бібліотеці оформлена тематична виставка «Незламні герої», в Юрківській сільській бібліотеці - перегляд літератури «Козацтво – оберіг волі українського народу», «Лицарський дух козаків в художній літературі».

До Покрови Пресвятої Богородиці: в Таврійській сільській бібліотеці проведена народознавча бесіда «Покрова – світле свято нашого народу», в Юрківській сільській бібліотеці – тематична полиця «Покрова Пресвятої Богородиці».

Сьогодні ми вшановуємо тих, хто боронить та оберігає нас та нашу державу. Щиро вітаємо усіх, хто має високе звання захисника та захисниці України!

Ви втілюєте мужність, силу та героїзм захисників рідної землі в нелегкі для України часи. Вдячні кожному захиснику та захисниці за героїзм і справжній український бойовий дух!

Нехай Ваша сила буде завжди заснована на любові. Нехай мир буде аксіомою, а не винятком. Нехай удома на Вас завжди чекають.

Поки є герої, що захищають мирне майбутнє наших дітей від ворога, ми обов’язково переможемо.

Молимось за вас, воїни України!

Ви наша гордість і честь!

Шана і слава захисникам Батьківщини, слава Україні!

 

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора