A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Заходи з нагоди 78-ї річниці визволення с.Таврійське та с.Юрківка від фашистських загарбників

Дата: 18.09.2021 10:26
Кількість переглядів: 1679

Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що до цих пір все людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх на нашій спільній землі.

 

Не можна висловити те, що відчували наші батьки і діди, матері і бабусі, на очах яких відбувався весь жах однієї з найкривавіших воєн на нашій планеті. Не можна висловити, але ми і не маємо права забути те, що розповідали нам свідки, які так чи інакше брали участь в цьому.

 

У нашому календарі є немало дат, які нагадують нам про ті далекі роки.

 

17 вересня в Таврійській громаді відбулися урочисті мітинги з нагоди 78-ї річниці визволення с. Таврійське та с. Юрківка від фашистських загарбників.

 

Під час мітингів всі вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та поклали квіти до Пам’ятників.

 

З тематичними матеріалами про жертовність нашого народу у боротьбі проти нацизму та його визначний внесок у перемогу можна ознайомитись в бібліотеках Таврійської громади: в Юрківській сільській бібліотеці до уваги читачів представлена тематична виставка літератури «Мій рідний край – моя історія жива»; в Таврійській сільській бібліотеці проведений урок пам'яті «Ваш подвиг буде жити у віках». Серед представлених на ньому матеріалів - книги про війну та тематичні папки. 

 

Наш святий обов'язок берегти пам'ять про полеглих на полях війни та піклуватися про живих ветеранів. Ми шануємо й пам'ятаємо всіх, хто захищав нашу землю від фашистських загарбників і пишаємося героями, які сьогодні відстоюють нашу незалежність і захищають нас кожен день.

 

Низький уклін і щира вдячність воїнам-визволителям та тим, хто в повоєнні роки відбудовував зруйновані міста та села, зробивши свій внесок у перемогу в Другій світовій війні. Пам'ятаймо їх – тих, хто боровся проти нацизму, тих, хто приніс визволення нашому краю і нашим селам, тих, хто визволяв Україну – живих і мертвих. Слава Україні!

 

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора