A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Кампанія з імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Дата: 01.09.2021 10:56
Кількість переглядів: 349

У вересні-жовтні 2021 року на території Таврійської ОТГ буде проводитись кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу.

Розповсюдження принад з вакциною відбуватиметься повітряним методом за допомогою авіаційної техніки над лісовими та сільськогосподарськими угіддями області, поза територіями населених пунктів та водойм. Також принада буде розкладатись вручну.

Приманка безпечна для людей і тварин; має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна. Усередині-         желеподібна капсула з вакциною проти сказу. Дані заходи забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу.

Прохання до жителів Таврійської ОТГ:

-        при виявленні принад не брати їх руками і не переносити з місця на місце чи забирати додому,

-        застерегти своїх дітей, що у разі виявлення принад з вакциною гратись ними заборонено,

-        не розламуйте та не розбивайте виявлені принади з вакциною.

Довідково 

Сказ - особливо небезпечна гостра вірусна хвороба тварин і людини, яка характеризується ознаками поліенцефаломієліту, паралічами і абсолютною смертністю. Поширюють сказ у природі найбільше лисиці, а також єнотовидні собаки, борсуки, вовки та бродячі собаки і коти.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора