A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Проти амброзії разом!

Дата: 16.08.2021 10:23
Кількість переглядів: 1257

Шановні жителі громади!

У зв’язку з настанням періоду цвітіння амброзії полинолистої та амброзії циклахени, які належать до карантинних бур’янів, збільшилась імовірність завдання шкоди не лише сільському господарству, але й здоров’ю населення.

За статистикою кожен 3-5 житель схильний до алергічних захворювань або вже страждає на них. Найактивніший період прояву алергії припадає саме на період цвітіння цих рослин (кінець липня, та серпень). При тому, що алергійний поліноз виникає в різних його проявах як у дорослих, так і у дітей.

Щоб запобігти подальшому розповсюдженню амброзії, боротьбу з нею слід розпочинати щорічно до цвітіння та утворення насіння методом виривання з корінням, регулярного покосу або засіванням сумішшю газонних трав, не допускати засмічення ґрунту та сільгосппродукції.

Згідно з Законом України «Про карантин рослин» проведення заходів щодо знищення карантинних організмів на земельних ділянках проводяться силами та коштом землевласників та землекористувачів або орендарів земельних ділянок.

Відповідно до Правил благоустрою території населених пунктів Таврійської об’єднаної територіальної громади, благоустрій присадибної ділянки та прилеглої до неї території здійснюється власником або користувачем цієї ділянки.

Тобто громадяни, які використовують присадибні ділянки мають знищувати карантинні рослини на своїй присадибній ділянці та на прилеглій території до проїжджої частини вулиці.

Також заходи зі знищення амброзії мають здійснювати власники та користувачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів.

Зі свого боку працівниками комунальних закладів, установ та організацій Таврійської сільської ради проводиться скошування амброзії на земельних ділянках комунальної власності.

Тому, Таврійська сільська рада закликає всіх небайдужих до свого здоров’я і здоров’я оточуючих та екологічного стану нашої громади до плідної співпраці по знищенню амброзії на засмічених ділянках.   

Ми впевнені, що лише спільними зусиллями зможемо призупинити розповсюдження злісного карантинного бур’яну – амброзії полинолистої та амброзії циклахени. Давайте всі разом знищувати амброзію! Адже виривання, скошування, виполювання амброзії збереже і фізичне здоров’я людей, і чистоту довкілля.

Знищення амброзії – справа всіх і кожного!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора