A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

ШУКАЄМО ПАТРОНАТНИХ ВИХОВАТЕЛІВ!

Дата: 11.06.2021 14:18
Кількість переглядів: 1413

Для роботи патронатними вихователями шукаємо сім’ї, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту. Гарантовані: заробітна плата, кошти на утримання дитини, комплексна професійна підтримка.

Якщо у Вас є досвід виховання власних дітей, маєте час і любите працювати з дітьми, пропонуємо нову роботу – сімейний патронат.

Сімейний патронат - допомагає дітям, чиї батьки, в силу певних життєвих обставин, деякий час не можуть опікуватися ними.

Патронатна сім’я – це тимчасова сім’я для дитини, яка опинилась в складних життєвих обставинах, завдання якої полягає в тому, аби  мінімізувати травматизацію дитини, коли вона не може проживати в рідній сім’ї. Саме завдяки даній формі влаштування, діти, які опинилися в складних життєвих обставинах, не потраплятимуть в інтернатні заклади, а перебуватимуть в спеціально підготовленій сім’ї, де про них турбуватимуться,  забезпечать догляд.                                               

Патронатний вихователь – це спеціально підготовлений працівник, який на договірній основі здійснює догляд, виховання дітей, тимчасово влаштованих у патронатну сім’ю, та несе відповідальність за їх життя та стан здоров’я.

Патронатними вихователями можуть бути:

 громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка);

проживають на спільній житловій площі;

мають позитивний досвід виховання дітей;

одна (один) з яких, виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю;

пройшли курси спеціальної підготовки;

відповідають іншим вимогам, визначеним у чинному законодавстві.

Соціальні виплати патронатному вихователю – 2,5 прожиткових мінімуми на кожну дитину відповідного віку. Так, з 1 січня 2021 року така соціальна допомога становить для дітей віком від 0 до 6 років 4802 грн. (1921х2,5), а для дітей віком від 6 до 18 років – 5987 грн. (2395х2,5). Якщо під патронат влаштовано дитину з інвалідністю, то соціальну допомогу на таку дитину збільшено  відповідно,  до 3,5 прожиткових мінімумів. Грошове забезпечення за надану патронатним  вихователем послугу - 5 прожиткових  мінімумів для працездатних осіб (з 1 січня 2021 року – 11350 грн.). Також встановлена система надбавок у розмірі 10% у разі влаштування до сім’ї патронатного вихователя новонародженої дитини, дитини з ВІЛ-інфекцією, неповнолітньої вагітної.

Якщо Ви небайдужі та маєте бажання створити патронатну родину, звертайтеся за консультацією до Служби у справах дітей виконавчого комітету Таврійської сільської ради, що знаходиться за адресою: с. Таврійське, вул. Центральна, буд. 13, тел: 061 41 47 2 47.

ЧЕКАЄМО НА ВАС!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора