A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Про участь у Громадському бюджеті Таврійської сільської ради на 2021 рік та початок конкурсу проектів в рамках Громадського бюджету (бюджету участі)

Дата: 01.06.2021 13:12
Кількість переглядів: 387

На виконання рішень Таврійської сільської ради від 27.05.2021 року №11 «Про затвердження Положення про громадський бюджет (бюджет участі) Таврійської сільської ради Запорізького району Запорізької області» та №12 «Про затвердження Програми реалізації громадського бюджету (бюджету участі) Таврійської сільської ради Запорізького району на 2021-2025 роки» Таврійська громада оголошує про початок конкурсу проектів в рамках Громадського бюджету з 1 червня  по 30 червня 2021 року

У конкурсі проектів в рамках Громадського бюджету беруть участь громадяни України віком від 16 років, які зареєстровані та проживають на території Таврійської сільської ради, що підтверджується офіційними документами (довідкою про місце роботи, навчання, служби чи іншими документами, що підтверджують факт проживання в селах Таврійське,  Юрківка та Любимівка.

Проекти поділяються на малі та великі: малий проект – це пропозиція, загальна вартість, реалізації якої не має перевищувати 10 тис.грн., великий проект – це пропозиція, загальна вартість, реалізації якої не має перевищувати 30 тис.гривень.

Кінцевий термін подачі заявок: 30 червня 2021 року.

Що таке є Громадський бюджет?

Громадський бюджет – це демократичний процес, який надає можливість кожному громадянину брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення громади та/або голосування за них. Будь який житель, який проживає на території громади віком від 16 років може подати проект, пов’язаний з покращенням життя у Таврійській територіальній громаді, взяти участь у конкурсі, перемогти у голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету 2021 року. Проекти для фінансування за рахунок коштів Громадського бюджету подаються авторами в паперовому вигляді.

Чому це може бути цікавим мешканцям Таврійської територіальної громади?

1. Це шанс для кожного активного місцевого мешканця вже сьогодні впливати на розвиток Таврійської сільської територіальної громади.

2. Не сільські депутати чи апарат сільської ради, а кожен житель громади вирішує, на що саме йдуть виділені кошти.

3. Голосування відбуватиметься прозоро і всі бажаючі зможуть контролювати процес відбору проектів.

Як відбуватиметься процес реалізації Громадського бюджету?

  1. Мешканці Таврійської територіальної громади оформляють свої ідеї відповідно до встановлених вимог та подають їх до розгляду.
  2. Мешканці Таврійської територіальної громади голосують за подані проекти.
  3. Сільська рада за рахунок місцевого бюджету реалізує проекти, які набрали найбільшу кількість голосів

Як реалізувати ідею за кошти Громадського бюджету?

  1. Заповнити друкований бланк «Громадський проект для реалізації у 2021 році» (Додаток 1 до Положення про громадський бюджет).
  2. Роздрукуй бюджет проекту.
  3. Збери підписи жителів Таврійської громади, які підтримують проект відповідно до вимог Положення про громадський бюджет (Додаток 2 до Положення про громадський бюджет).
  4. Подай всю необхідну документацію (проект бюджету та додатки 1 та 2).
  5. Стеж за ходом голосування.
  6. Збери найбільшу кількість голосів і контролюй реалізацію проекту.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора