A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

День вишиванки в Таврійській громаді

Дата: 21.05.2021 08:09
Кількість переглядів: 2280

Наша вишивка – то пісня України,

Нашої священної землі.

В ній співають ранки солов′їні

Квітом розквітаються гаї.

 

Всесвітній День вишиванки в Україні відзначається щороку. У цьому році він припадає на 20 травня. Традиційно, цього дня українці одягають це чудове вбрання – барвисте творіння жіночих рук (майстринь –вишивальниць), демонструючи цим своє українство, приналежність до своєї нації, що зберегла свої традиції й ремесла.

Вишиванка – це не просто одяг, це оберіг нації. Вишита сорочка вважається одиним з найбільш старовинних українських атрибутів. До святкування Дня вишиванки долучаються усі мешканці України.

Основна мета заходу - це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом, а суть свята в тому, щоб одягнути вишиванку всім і цим показати свою єдність і солідарність з усім своїм народом.

В Таврійській громаді відбувся ряд заходів з відзначення Дня вишиванки.

20 травня на ґанку Таврійського будинку культури відбувся святковий концерт, подарований працівниками та творчими колективами Центру культури.

Родзинкою заходу став показ яскравих вишиванок, які із задоволенням продемонстрували вихованці гуртків, показавши на своїх сорочечках диво-кольори та розмаїття візерунків.

В Таврійській та Юрківській бібліотеках оформлені тематичні виставки

 

«Вишиванка – український оберіг», «День вишиванки – день солідарності з Україною».

 

Бібліотекарі Таврійської громади ведуть активну роботу з висвітлення питань історії, держави та виховання почуття громадськості у молодого покоління. А головне показати всьому світу, що є така країна – Україна, яка має свою національну культуру, звичаї, традиції, історію.

 

Святкового настрою додала тематична виставка робіт вихованців гуртка декоративно-прикладного мистецтва.

Відзначаючи свято вишиванки, ми вкотре стверджуємо, що символ нації – вишиванка – завжди була, є і буде необхідним оберегом міцності української держави.

Заходи, які відбулися сьогодні засвідчують про самобутній дух нашого Таврійського краю та його солідарність і єдність з усією Україною. 

Тож, бажаємо молоді берегти традиції своїх предків і Україна буде процвітати!!!

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора