A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Відбулися заходи до Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги

Дата: 08.05.2021 12:19
Кількість переглядів: 3371

8 травня Україна разом із європейськими країнами відзначає День пам’яті та примирення, а 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Час не владний над щирою вдячністю людських сердець, і скільки б не минуло років, пам’ять про величний подвиг воїнів-захисників житиме!

 

У ці дні ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна. Згадуємо полонених, яких винищували у таборах смерті. Згадуємо мирних жителів, які стали жертвами воєнного лихоліття. Згадуємо тих, хто був насильно вивезений на примусові роботи. Наш земний уклін усім, хто виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край.

 

Стійкість, самовідданість, жертовність старшого покоління на полі бою та трудовому фронті в ім’я перемоги над фашизмом – істинний приклад патріотизму для нащадків. Адже сила волі та життєва мудрість у ці непрості для України дні безцінні для нас. Особливо сьогодні, коли на сході країни її цілісність та незалежність захищають вже онуки та правнуки воїнів-визволителів.

 

Саме тому ці травневі дні, в яких переплелися радість і туга, мають об’єднати усіх, для кого мир, незалежність та територіальна  цілісність держави є найвищими цінностями.

 

В Таврійській громаді відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 

 

Урочисті мітинги пройшли біля Пам’ятників загиблим воїнам-землякам у Другій світовій війні в с.Таврійське та в с.Юрківка.

 

Під час мітингів присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання, прикріпили Червоні маки коло прізвищ полеглих воїнів, як символ пам?яті, та поклали квіти до Пам’ятників.

 

В бібліотеках громади оформлені тематичні виставки: «Вічно жива пам’ять» - в Таврійській сільській бібліотеці та «Вони захищали наше майбутнє» - в Юрківській.

 

Будь-які силові сценарії не зламають нашої національної гідності та споконвічного прагнення жити у вільній, правовій і незалежній європейській державі.

 

Слова «Ніколи знову» звучать сьогодні особливо актуально, а День пам’яті та примирення та День Перемоги завжди служитимуть нагадуванням – немає більшої цінності на Землі, ніж радість життя!

 

Низький уклін тим, хто захищав Україну від нацистської агресії. Дякуємо нашим воїнам, що захищають Україну сьогодні.

 

Бажаємо миру, міцного здоров’я, благополуччя! Нехай над Україною завжди буде чисте небо!

За інформацією КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора