A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Святкуємо разом Великдень

Дата: 02.05.2021 08:35
Кількість переглядів: 1547

Великдень – одне із шанованих свят, яке відзначають щороку в Світлу Неділю навесні. У цей день освячують паски, писанки і крашанки. Щоб згадати  пов?язані з Великоднем народні й сімейні звичаї в бібліотеках Таврійської громади оформлені народознавчі книжкові виставки-вернісажі: «Великоднє свято душі» - в Таврійській сільській бібліотеці та «Пасхальний стіл: дізнайся, приготуй!» - в Юрківській сільській бібліотеці.

 

Паска – основний символ Великодня.  Рецепти випікання паски, секрети якої передаються із покоління в покоління, можна ознайомитися в розділі «Великодня паска. Рецепти і послідовність випікання».

 

Писанка – найвеличніший  символ великодніх свят. Крашанки – це символ весни та зародження нового життя. З літературою про писанки можна ознайомитися в розділі «Диво із див – українська писанка».

 

Світле свято Паски збирає за столом всю сім?ю, тому кожна господиня прагне пригостити своїх рідних чимсь смачненьким. Та важливу роль відіграє не тільки добре приготовлені страви. У розділі «Свято на столі» можна знайти матеріал про декор, який красиво доповнює сервіровку столу.

 

В фойє Таврійського сільського будинку культури діє виставка «Писанковий Всесвіт», святково оформлена прекрасними виробами наших умілих діток, виготовлених на гуртку декоративно - прикладного мистецтва разом з керівником Тамілою Глебенко.

 

Відвідати виставку виробів та ознайомитися з бібліотечною літературою у відкритому режимі стане можливим у разі послаблення обмежувальних заходів, запроваджених з метою запобігання розповсюдження СОVID-19.

 

Пропонуємо вашій увазі святкову відео-презентацію.  

 

Вітаємо Вас із Великодніми святами. Бажаємо миру, любові, достатку і смачної паски!

 

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора