A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Березень – травень: «Шевченківські дні»

Дата: 10.03.2021 15:53
Кількість переглядів: 2653

Традиція святкування в Україні «шевченківських днів» давня. Вона почалася з поховання Тараса Шевченка в Петербурзі та перепоховання його праху на Чернечій горі під Каневом.

 

Тривають «шевченківські дні» від березня – місяця народження і смерті поета – до травня, бо ж саме 22 травня 1861 року він знайшов вічний спочинок там, де «лани широкополі, і Дніпро, і кручі».

 

У цей період саме для шанувальників творчості видатного українського поета, художника Т.Г. Шевченка в бібліотеках Таврійської громади проводиться цикл заходів, приурочених святкуванню «шевченківських днів».

 

В читальних залах оформлені викладки літератури, книжкові виставки про життя і творчий шлях Великого Кобзаря, що покликані виховати любов і повагу до спадщини, яку залишив поет.

 

Епіграфом до книжкової виставки «Пам?ятає сина Україна», організованої в Таврійській сільській бібліотеці, стали слова О.Гончара «Тарас Шевченко народився на українській землі, під українським небом, проте він належить до тих людей-світочів, що стають дорогими для всього людства й що в пошані всього людства знаходять своє безсмертя».

 

Для експозиції підібрали літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Шевченка, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України. Книжкова виставка призначена допомогти користувачам бібліотеки глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той же час і величну долю та стати інформаційним приводом для зміцнення рівня національної самосвідомості.

 

В Юрківській сільській бібліотеці оформлена книжкова виставка та перегляд літератури «Шевченкове слово в віках не старіє».

 

09 березня в Таврійській бібліотеці в теплій весняній атмосфері пройшло читацьке рандеву «Пророк єднання і свободи», присвячене дню народження Т.Г.Шевченка. Під час заходу бібліотекар розкрила багатогранність таланту Великого Кобзаря як поета й живописця.

 

Дітям цікаво було дізнатися про дитячі роки відомого поета, послухати музичні номери на вірші, які стали піснями. Учням було запропоновано розгадати кросворд і познайомитися з книгами про життя Тараса Шевченка, збірниками його прекрасних творів.

 

10 березня відбулася літературно-поетична година «Поезія Шевченка – то музики народної душа», на якій діти глибше познайомилися з життям та творчістю поета. Присутні дружно відповідали на питання літературної вікторини та розповідали вірші Великого Кобзаря. Поезію Шевченка прочитали: Гулакова Дар'я, Шевченко Каріна, Гур'янова Ельза, Кузнєцов Крістіан. Юлія Пилявська виконала пісню «Тополя».

 

«Шевченківські дні» тривають. Запрошуємо всіх бажаючих завітати до бібліотек громади.

 

 

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора