A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

В бібліотеках Таврійської громади вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 19.02.2021 16:25
Кількість переглядів: 1131

На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. Їх вшановує Україна. Їхній приклад має зупинити й тих, хто нині розпалює вже нове, інше протистояння. 20 лютого по всій Україні відбуваються заходи щодо вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

 

В сільських бібліотеках ще мало інформації про цю страшну сторінку нашої історії. Проте бібліотечні фахівці проводять різні заходи з метою виховання патріотичних почуттів у своїх читачів, розповідають про мужність і героїзм наших співвітчизників.

 

17-23 лютого в Таврійській сільській бібліотеці оформлена тематична полиця «Небесна Сотня в вирій полетіла». Бібліотекар Юрківської сільської бібліотеки на базі Юрківської філії КЗ «НВК «Перспектива» провела годину памяті «Цвіт життя вони віддали Україні». Присутніх ознайомлено з героїчними подвигами патріотів, котрі заради торжества справедливості пожертвували собою для зміцнення власної держави в лютому 2014 року. До уваги користувачів також була представлена література на патріотичну тематику.

 

Присутні подивилися відео «Память Небесній Сотні», під час якого дізнались про реальні події, які відбувалися на Майдані і мали змогу більш детальніше дізнатися про початок Революції Гідності та її героїв, також було показано відеоматеріали про жертовність та героїзм українського народу, відданість волонтерів та підтримку усього населення. А потім познайомилися із книгами про цю історичну подію.

 

Захід закінчився хвилиною мовчання і запалюванням свічок «Пам’яті», «Єдності», «Надії», «Миру».

 

Ми мусимо пам’ятати про всіх мужніх людей, робити все можливе, щоб подвиг героїв не був марним.

 

Вшанування памяті Героїв Небесної Сотні в бібліотеках Таврійської громади відбулося на високій патріотичній ноті, в дусі національної ідеї.

 

 

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора