A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

«В ЄДНАННІ СИЛА Й МІЦЬ ДЕРЖАВИ»

Дата: 22.01.2021 13:29
Кількість переглядів: 928

В історії України є події, які за своїм історичним значенням доленосні. Одне з них – Соборність України. Буремного 1919 року, 22 січня, у Києві, на Софійському майдані було проголошено злуку ЗУНР і УНР. Україна стала Соборною - неподільною державою.

 

Акт злуки став реальним втіленням одвічної мрії українців про суверенність своєї держави. Цю значиму і доленосну для нас подію розкриває книжкова виставка «Соборна мати Україна, одна на всіх  як оберіг», яка представлена в читальному залі Таврійської сільської бібліотеки.

 

На виставці представлена література, яка висвітлює тернистий шлях України до соборності, розповідає про процеси державотворення та формування території української незалежної держави, ідеї побудови української, самостійної, соборної Держави, знайомить з літературою, яка розповідає про славетних синів українського народу, які боролися за відродження незалежної, соборної, української держави. Висвітлює політичні сили у боротьбі за владу у роки української революції 1917-1921 років, біографії політичних діячів того часу.

 

Також представлена нова література, яка розповідає про значення соборності в політичному житті сучасної України та про героїв, які відстоюють її територіальну цілісність і незалежність.

 

До Дня Соборності України КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту» на своїй сторінці Facebook оголосив фото - челендж «Мандруємо Україною!». Всі бажаючі надсилали свої фото з подорожей Україною, підписавши місто. Таким чином поділилися з усіма яскравими моментами свого життя і створили карту своїх мандрівок мальовничими місцями нашої країни. Кожне фото стало частинкою онлайн - подорожі Україною.

 

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»

Фото без опису

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора