A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

"ЗБЕРЕЖИ ПАМ'ЯТЬ. ЗБЕРЕЖИ ПРАВДУ"

Дата: 27.11.2020 13:47
Кількість переглядів: 793

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

 

Головне у діяльності бібліотек громади по відзначенню чергової річниці Голодомору і вшануванню пам’яті його жертв – донести правду сучасникам про цю трагедію.

 

27 листопада користувачі Таврійської сільської бібліотеки стали учасниками хвилини пам’яті «Свічка плакала в скорботі». Завідувач бібліотеки Людмила Логвін зазначила, що в історії українського народу є трагічні сторінки, що примушують стискатися людські серця. І одна із найстрашніших   – Голодомор. Читачі  дізналися про причини і наслідки цієї трагедії.

 

Бібліотекар звернула увагу присутніх на книжкову виставку «Не згасити свічку пам’яті», яка діє з 18 по 25 листопада в читальному залі. Користувачі мали змогу переглянути Книгу пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років по Запорізькій області та ряд інших документів; знайти прізвища земляків, які померли у ті страшні моторошні дні голодної смерті; ознайомитися із спогадами очевидців голодоморів та із романами-хроніками українських письменників В.Барки та У.Самчука про невимовно трагічну долю українського народу.

 

До Дня пам’яті жертв голодоморів в Юрківській сільській бібліотеці було підготовлено викладку літератури «Реквієм жертвам голодомору» та проведено бесіду-спомин «Щоб не плакали душі голодні, свічку пам?яті ти запали». Від бібліотекаря Людмили Бови присутні почули розповідь про жахливі роки, які спіткали весь народ.

 

В кінці заходів всі долучились до Всеукраїнської акції «Запали свічку» та вшанували пам?ять жертв голодоморів хвилиною мовчання.

 

 

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора