A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

1 ЖОВТНЯ - ДЕНЬ ВЕТЕРАНІВ ТА ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ

Дата: 01.10.2020 14:29
Кількість переглядів: 750

"Поки ми молоді, старість бачиться нам такою далекою і навіть неможливою. Нам здається, що ми завжди будемо молоді, але… Роки минають швидко і в якусь мить людина починає розуміти, що вона поповнює ряди бабусь та дідусів."

І. О.Решетовська

Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.

 

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

 

Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося. Далеко не всім дано таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість своїх років. Скидати з рахунків людину, яка досягла певного солідного віку абсолютно нелюдяно. Літній вік людини - зовсім не означає, що він вже на багато що не здатний, якраз навпаки, то що може літня людина, рідко здатний зробити більш молодий і мова зовсім не про сили і енергію, яка властива молодому поколінню, але про досвід і терпіння, наполегливість та здатність досягати поставлених завдань, ментальної гнучкості й толерантності, яка присутня в достатку у більшості літніх людей.

 

Навіть у наймудрішій книзі на землі, в Біблії, Святому Писанні, відкрито говориться про те, що від нашого ставлення до наших батьків і матерів безпосередньо залежить наша власна тривалість життя на цій землі. Зневагою до проблем літніх людей ми сіємо свої власні майбутні проблеми. Нашими спільними зусиллями цілком можливо забезпечити, не тільки щоб ми жили довше, але й щоб наше життя було більш якісним та повноцінним, різноманітним і приносило глибоке задоволення.

 

На сьогодні багатьом самотнім людям потрібна наша допомога. Два роки тому в Таврійській громаді створена комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Таврійської сільської ради Оріхівського району Запорізької області, яка піклується про людей похилого вік, ветеранів, осіб з інвалідністю, інвалідів дитинства.

 

Соціальні робітники установи надають послуги громадянам поважного, які вони потребують: це придбання продуктів харчування, медикаментів, оплата комунальних послуг, прибирання житла, приготування їжі, прання білизни та інші.

 

Звертаємось до одиноких громадян, громадян які проживають самотньо, діти яких проживають в іншому місті,  вам потрібна допомога, звертайтеся до КУ «ЦНСП» Таврійської сільської ради  за адресою с.Таврійське, вул.Центральна, буд.40. Ми прийдемо Вам на допомогу!

 

Ми мало замислюємося над тим, хто ж такі "особи похилого віку", чим маємо завдячувати їм. Передусім, це люди, які піднялися на найвищі вершини життя, з яких воно бачиться більш реальним, без оман. Їхнє найбільше багатство – досвід, знання, вміння, мудрість.

 

Від усього серця бажаємо Вам миру, добра і щастя! Бажаємо всім міцного здоров’я, добра, радості, довголіття, миру та злагоди у ваших душах. Нехай в цьому стрімкому світі завжди по-особливому світиться родинний теплий вогник – вічне джерело наснаги й любові. Безмежна шана вам!!!!!

 

За інформацією  КУ «ЦНСП» Таврійської сільської ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора