A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

День усиновлення!

Дата: 30.09.2020 14:43
Кількість переглядів: 723

Щороку 30 вересня Україна відзначає День усиновлення. Це свято людяності, милосердя, великодушності, яке не випадково збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. 


 Діти – найдорожче багатство кожної людини. Заради їх щастя ми готові долати всі труднощі і перешкоди. В них – надія на щасливе майбутнє наших сімей, всього українського роду.

Головне завдання дорослих - захистити права кожної дитини, а особливо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом повернення їм того, що, волею долі, у них відібрало життя, – гідності, самоповаги, віри в добро і справедливість, а найголовніше – батьківської любові.

Усиновлення – це особливе батьківство, яке включає в себе велике щастя, і разом з тим велику жертовність, це благородний і непростий шлях до щасливої родини. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, потребують особливої допомоги, розуміння і підтримки. Тому цей день став святом здійснення найзаповітніших дитячих мрій та народженням щасливих українських родин

Сьогодні держава підтримує тих, хто прийняв рішення та ступив на шлях усиновлення та створення для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування родин, де будуть зігріватися серця. Так, з метою надання державної підтримки сім’ям, які усиновили дитину з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, запроваджено надання додаткових прав та гарантій у вигляді соціальної відпустки у зв’язку з усиновленням дитини та грошової допомоги при усиновленні дитини. Завдяки змінам, внесеним до Кодексу законів про працю України та Закону України "Про відпустки", особа, яка усиновила дитину віком старше трьох років, має право на одноразову оплачувану відпустку у зв’язку з усиновленням дитини тривалістю 56 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів після набрання законної сили рішення про усиновлення дитини. У разі, якщо усиновлювачами такої дитини є подружжя – відпустка надається одному з них на їх розсуд.

Щиро вітаємо усиновителів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників! Прийміть доземний уклін та найщиріші слова поваги. Ви дали кожній дитині, яка зростає у Вашій сім’ї, найважливіше — щастя мати родину, тата і маму. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло. Хай повниться дитячим щасливим сміхом Ваша домівка, хай ростуть здоровими і успішними Ваші діти. 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора