A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Заходи з нагоди 77-ї річниці визволення с.Таврійське та с.Юрківка від фашистських загарбників

Дата: 19.09.2020 14:22
Кількість переглядів: 994

Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що до цих пір все людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх на нашій спільній землі.

 

Не можна висловити те, що відчували наші батьки і діди, матері і бабусі, на очах яких відбувався весь жах однієї з найкривавіших воєн на нашій планеті. Не можна висловити, але ми і не маємо права забути те, що розповідали нам свідки, які так чи інакше брали участь в цьому.

 

У нашому календарі є немало дат, які нагадують нам про ті далекі роки. Кожне наше місто чи село мають пам’ять про цю страшну війну.

 

18 вересня в Таврійській громаді відбулися урочисті мітинги з нагоди 77-ї річниці визволення с. Таврійське та с. Юрківка від фашистських загарбників.

Під час мітингів всі вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та поклали квіти до Пам’ятників.

 

З тематичними матеріалами про жертовність нашого народу у боротьбі проти нацизму та його визначний внесок у перемогу можна ознайомитись в бібліотеках Таврійської громади: в Юрківській сільській бібліотеці до уваги читачів представлена тематична виставка літератури «Легенди рідного краю»; в Таврійській сільській бібліотеці проведена година пам'яті «Пам'ятаємо історію та шануємо подвиг». Серед представлених матеріалів книги про війну та тематичні папки.

 

Наш святий обов'язок берегти пам'ять про полеглих на полях війни та піклуватися про живих ветеранів. Ми шануємо й пам'ятаємо всіх, хто захищав нашу землю від фашистських загарбників і пишаємося героями, які сьогодні відстоюють нашу незалежність і захищають нас кожен день.

 

Низький уклін і щира вдячність воїнам-визволителям та тим, хто в повоєнні роки відбудовував зруйновані міста та села, зробивши свій внесок у перемогу в Другій світовій війні. Пам'ятаймо їх – тих, хто боровся проти нацизму, тих, хто приніс визволення нашому краю і нашим селам, тих, хто визволяв Україну – живих і мертвих. Слава Україні!

 

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора