A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 29.08.2020 10:15
Кількість переглядів: 869

З метою гідного вшанування пам’яті загиблих українських військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, з 2019 року, щорічно 29 серпня, в країні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цю дату було обрано тому, що 29 серпня 2014 року на Сході України загинула найбільша кількість українських військових. Цього дня шість років тому, в Іловайському котлі, за офіційними даними загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.

Серед тих хто віддав своє життя за незалежність України є і житель нашої громади - Олександр Тинянов. У цей день на центральному кладовищі в с. Таврійське відбулось покладання квітів на могилу бійця – захід, без якого не обходиться жодна пам’ятна дата, пов’язана із захисниками України.

Тож, шановні жителі громади, закликаємо кожного з Вас, в День пам'яті Героїв, які загинули за волю України, щирою молитвою згадати бійців, які боролися і віддали життя за долю країни і наше з вами майбутнє. Загиблі хлопці віддали свої життя за всіх нас. Це має пам’ятати кожен! Сьогодні, завтра, завжди!

Пам’ятаймо своїх Героїв!

Слава Україні!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора