A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Викидають рештки тварин

Дата: 06.08.2020 14:56
Кількість переглядів: 869

Шановні мешканці громади! Ми всі хочемо жити в європейській країні, але доки будуть на наших узбіччах незрозумілі рештки з непотребом сподіватися на кращі зміни - марна справа. Сьогодні до сільської ради звернулися громадяни і повідомили про знахідку в районі села Любимівка мішок з відходами тваринного походження. Питання: хто і навіщо робить такі дивні речі? Невже не можна провести утилізацію іншим способом? Давайте будемо більш культурними та поважати людей, які живуть поруч, адже на цей мішок могли натрапити  діти!

Прохаємо дбати про чистоту навколишнього середовища! 

Фото без опису

Якщо вдома щось сталося з худобою, це не означає, що залишки потрібно викидати просто неба!

Неналежне поводження з рештками загиблих тварин є загрозою для поширення небезпечних інфекцій, спільних для людини та тварини, як туберкульоз, бруцельоз та інші. Туберкульозом хворіють 55 видів свійських і диких тварин та 25 видів птахів. Найбільш чутливі до цієї хвороби є велика рогата худоба, свині та кури. Бруцельоз уражає всі види сільськогосподарських тварин, а також може передаватися до людини. Ця хвороба характеризується лихоманкою, ураженням кісток і суглобів, серцево-судинної, ендокринної, нервової та інших систем організму. Часто тварини гинуть від сибірки, сказу, атипової пневмонії, збудники яких можуть зберігатися у трупах тривалий час. При розкладанні решток тварин здебільшого забруднюються ґрунти та ґрунтові води. Забруднена вода, яку ми споживаємо й служить фактором передачі збудників багатьох інфекційних захворювань. 

 Тому, закликаємо всіх, не бути байдужими до негативних дій з боку несвідомих громадян.

Про будь які правопорушення телефонуйте до поліції за телефоном «102», або до представників громадського формування за телефонами «0505623298», «0977052263».

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора