A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ З ВОГНЕМ!

Дата: 06.07.2020 14:36
Кількість переглядів: 661

У спекотну погоду часто відбуваються пожежі - горить суха трава, очерет та сміття. І справа не тільки у посушливому кліматі. За статистикою, понад 90% таких загорянь виникає через людський чинник.

Шановні громадяни, будьте дуже обережними з вогнем у межах будь-якої природної території. Щоб Ваша необережність не стала причиною пожежі,  ніколи не підпалюйте суху траву на галявинах у лісі та посадці, не викидайте недопалки поблизу доріг, полів, лісосмуг  де найчастіше і відбуваються загоряння. Якщо Ви побачите, як це роблять інші, зупиніть їх і поясніть, чим небезпечне спалювання трави.

Наголошуємо  на забороні спалювання сухого листя та трави, іншої рослинності на території приватних землеволодінь. До складу сухої рослинності входять пил, окис азоту, вуглекислий газ, важкі метали та бензоперен, що може викликати в людини ракові захворювання.

Не розводьте багаття в лісах та посадках! Якщо ж Ви помітили пожежу, що починається, наприклад, невелике загоряння трави або тліючу лісову підстилку від покинутого кимось багаття, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум'я (правда, треба почекати і переконатися, що трава або підстилка дійсно не жевріють, інакше вогонь може з'явитися знову).

Якщо пожежа досить сильна і ви не можете загасити її самотужки – якнайшвидше сповістить рятувальників, зателефонуйте до  служби порятунку за телефоном "101" і повідомте про загоряння і як туди доїхати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора