A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Святкуємо День Конституції України

Дата: 28.06.2020 08:34
Кількість переглядів: 2071

                

              

Є дати, які укріплюють націю, виражають дух народу, символізують його славне  минуле, сьогодення й майбутнє. До їхнього числа, безумовно належить День Конституції України – свято волі, миру і доброї злагоди всіх громадян на основі закону і справедливості.

 

28 червня 1996 року на п’ятій сесії Верховної Ради України була прийнята і введена в дію Конституція України - основний закон держави.

 

Важким і довгим був шлях нашої держави до справжньої незалежності. Скільки крові і сліз було пролито нашими земляками, щоб сьогодні око нам милував синьо-жовтий прапор і тризуб, щоб могли ми вільно, на повен голос заспівати Державний Гімн України.

 

Конституція – це основний Закон держави, що має найвищу юридичну силу і встановлює засади політичної, правової та економічної систем держави.

 

Безперечно, сам факт прийняття Конституції не вирішує автоматично всіх сьогоденних проблем України. Проте маємо нині добрий грунт для розбудови України, як держави.

 

Конституційне оформлення незалежності України перетворило український народ з носія суверенітету на його володаря. Українська держава посіла «серед держав світу осібне і рівне становище».

 

Конституція України створена для людей і на благо людей.

З метою відзначення Дня Конституції України в Таврійській громаді відбулися заходи.

Наразі, в Таврійській та Юрківській сільських бібліотеках з 22 червня по 2 липня оформлені тематичні виставки літератури та документів на теми: «Конституція – основа законодавства і правової системи», «Закон і ми», «Освіта та право».

Читачі мають змогу ознайомитися з історичними передумовами прийняття Основного закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України. Відвідувачі можуть переглянули книжкову виставку «Оберіг нашої державності», де представлена правознавча, історично-довідкова та художня література.

Сподіваємося, святкового настрою всім додасть концертна програма, яку підготували працівники та учасники художньої самодіяльності КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту».

Тож, запрошуємо вас переглянути святковий онлайн-концерт.

Щиро вітаємо жителів та гостей нашої громади з Днем Конституції України! Ми пишаємося нашою країною і з гордістю відзначаємо це державне свято!

 

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора