A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Відкриття персональної виставки Завгороднього А.М.

Дата: 26.06.2020 08:56
Кількість переглядів: 1200

25 червня в Таврійському сільському будинку культури відбулося відкриття персональної виставки професійного художника, нашого земляка Анатолія Завгороднього під назвою «Україно! Ти в моєму серці назавжди!». Графіка, ескізи, живопис увійшли до експозиції, серед яких є картини минулих років та зовсім нові роботи, які раніше ніде не експонувалися.

 

Багато хто знайомий з громадською діяльністю Анатолія Михайловича, а сьогодні ми маємо нагоду познайомитися з унікальними картинами художника, кольори яких, фактура та техніка виконання настільки високого рівня, що не залишається сумніву – це справжнє мистецтво.

 

Картини автора, в які вкладена часточка душі пронизані любов’ю до родини, до рідної землі, до України. В полотнах автора читається вся історія України: це і сива давнина яку охороняє ковила, і скіфські та половецькі кургани з монументальними кам’яними скульптурами, пейзажі рідної природи і найголовніша тема, якій автор присвятив найбільше картин - історія козацтва.

 

Привітати Анатолія Михайловича з відкриттям персональної виставки прийшли працівники установ та організацій, а також жителі Таврійської громади.

 

Відвідувачі приторкнулись до живописних зображень рідного краю та козацтва. Особливо їх вразила яскравість фарб, експресія картин, а також ідея, що проглядає з кожної картини – безмежна любов до рідної землі та її історії.

 

З вітальним словом виступив Таврійський сільський голова Микола Свириденко, висловивши найкращі слова та привітання Анатолію Михайловичу за популяризацію історії України та рідного краю, активну життєву позицію, патріотизм.

 

Провідний бібліотекар Людмила Логвін розповіла присутнім про творчість А.М. Завгороднього.

 

Анатолій Михайлович народився 1 січня 1950 року на Івано-Франківщині. Коли йому виповнилося 5 років сім’я переїхала до Запорізької області і оселилася в селі Кірове (нині Таврійське) Оріхівського району. Після закінчення сільської школи продовжив навчання у Дніпропетровському художньому училищі, а далі у Київському державному художньому інституті. Служба в армії, а згодом і початок трудової діяльності. Працював в культурно-освітніх закладах району, при цьому не полишав малювати. У 90-х роках ХХ століття, коли Україна вступила у черговий етап боротьби за незалежність Анатолій Завгородній, ставши членом Української Республіканської Партії, приймав участь у боротьбі за політичні та соціальні перетворення в країні, а далі за проголошення державної незалежності УРСР. За активну громадську позицію у 2017 році Анатолію Михайловичу було присвоєно звання «Почесний громадянин Оріхівського району».

 

Кожна персональна виставка - це відкриття душі. Про свої роботи та плани на майбутнє присутніх ознайомив сам автор картин.

 

Роботи художника зберігаються у фондах Оріхівського краєзнавчого музею, приватних колекціях, й навіть жителів інших міст України.

 

Тож, зичимо Вам, шановний Анатоліє Михайловичу міцного здоров’я та творчого активного довголіття.

 

Виставка діятиме до кінця літа. Всіх бажаючих запрошуємо до Таврійського будинку культури, який працює щоденно, крім суботи та неділі, з 8.00 до 17.00 години.

 

Якщо Ви не можете відвідати виставку особисто, пропонуємо Вам переглянути віртуальну виставку картин та насолодитись роботами митця онлайн.

 

 

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»

 Фото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора