A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2020 14:08
Кількість переглядів: 1280

Назавжди в нашій історії позначений чорними фарбами найстрашніший, найтрагічніший, найгіркіший день - 22 червня 1941 року. Трагічною сторінкою він увійшов у життя нашого народу.

 

У цей скорботний день, 79 років тому, розпочалася німецько-радянська війна, яка забрала життя кожного п’ятого українця, завдала країні страшних та непоправних втрат.

У цей день національної скорботи ми віддаємо данину пам’яті загиблим під час найбільшого в історії людства збройного конфлікту.

 

Сьогодні, з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні та вшанування пам’яті мільйонів полеглих за визволення української землі, людей, які загинули на окупованій території, у концтаборах, на фашистській каторзі, народ вшановує світлу пам’ять жертв німецько-радянської війни (1941-1945) в Україні.

 

Безсмертному подвигу загиблих і живих у боротьбі з фашистами в Таврійській громаді присвячені заходи.

 

Голова Таврійської сільської ради Микола Свириденко та заступник голови Олександр Трюхан поклали квіти та поставили свічки Пам’яті на могили воїнів, полеглих в роки Великої Вітчизняної війни. Схиливши голови в скорботі, хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять земляків, які віддали своє життя за врятування рідного краю, увійшовши в безсмертя.

 

З тематичними матеріалами про жертовність нашого народу у боротьбі проти нацизму та його визначений внесок у перемогу можна ознайомитись в бібліотеках Таврійської громади: в Таврійські сільській бібліотеці до уваги читачів представлена тематична виставка-пам’ять «Стогнала земля від біди і тривоги», в Юрківській сільській бібліотеці оформлена виставка «У книзі життя є священні сторінки». Серед представлених матеріалів книги про війну та тематичні папки. 

 

Нещодавно в Центрі культури відбулася зустріч з надзвичайно цікавою, неординарною особистістю, гостею з м.Запоріжжя – прозаїком Валентиною Візирською.

Справжнім скарбом для читачів бібліотеки стали книги, які авторка люб’язно подарувала бібліотеці. У кожному творі художниці  - свій  багатий почуттями світ, яскраво виражений  і притаманній  лишень їй індивідуальній манері.

 

Повість «Без вісті зниклі повертаються» про відданість. Відданість своєму краю, своїй родині, яка заставляє боронити їх ціною власного життя, як це зробив герой твору Михайло Курочка та його побратими з 1036 стрілецького полку 293 дивізії. Відданість своєму краю, людяності своїх душ, яка заставляє членів пошукової організації «Останній рубіж» разом із керівником Олександром Євтушенком невтомно шукати – і знаходити! – місця останнього притулку загиблих воїнів Другої світової війни.

 

Валентина Степанівна Візірська перейнялася реальними подіями, пропустила їх через свою душу і подарувала нам цю повість – повість про відданість, про невмирущі людські цінності, про зв’язок поколінь, про патріотизм, що так необхідно у наш складний час.

Від імені читачів Таврійської громади висловлюємо щиру подяку за дарунок, який є цінним для всіх, хто цінує історичні сторінки краю.

 

Запрошуємо читачів до бібліотеки ознайомитися з книгами.

 

Пам’ять про нечуваний героїзм та єднання народу, який піднявся на бій, навіки залишиться у наших вдячних серцях. І ми, нащадки, у пошані схиляємо голови перед мільйонами загиблих українців, які боролися і перемогли в тій страшній війні.

 

Тільки той, хто пам’ятає минуле, вартий майбутнього…

 

Ми пам’ятаємо... Ми - скорбимо…

 

 

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»

 

Фото без опису

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора