A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Подорож до країни «живих» книг

Дата: 01.06.2020 19:25
Кількість переглядів: 921

 

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Сім'я і дитина - це споконвічні цінності, які сповідує український народ, будуючи свою державність та розвиваючи власну культуру.

 

Турбота про дітей, усвідомлення пріоритетності їх інтересів над інтересами дорослих мають стати філософією нашого життя.

 

День захисту дітей в Таврійській громаді завжди відзначався дуже широко. Вже стало гарною традицією зустрічатись всім на ганку будинку культури, проводити цей день весело, з подарунками, розважальною програмою, конкурсами.

 

Цього року карантин перекреслив усі грандіозні плани. Досвід, який ми отримали за час пандемії, показав нам, що є речі, які треба цінувати найбільше: здоров’я, піклування про близьких, готовність прийти на допомогу тому, хто її дійсно потребує.

 

Але карантин – не перешкода для організаторів – працівників Центру культури, які продовжують, незважаючи ні на що, турбуватися про розвиток дітей. Тому до Міжнародного дня захисту дітей підготували таку собі цікавинку.

 

Бібліотеки громади отримали яскраві та цікаві книги – казки з ілюстраціями українських художників, які покращать дозвілля дітей та додадуть трохи позитиву у їхнє життя. І це не просто книги – вони мають доповнену реальність.

 

Зараз важко зацікавити дітей тільки малюнками й читанням. І тут в гру вступають методи з впровадженням доповненої реальності. В цілому цю технологію використовують в книгах пізнавального характеру – енциклопедіях, атласах світу, книгах про космос, будову Землі, динозаврів, для відтворення історичних подій.

 

Доповнена реальність «оживить» героїв із друкованих сторінок за допомогою спеціально створеного мобільного додатку. Після встановлення потрібно навести камеру смартфона або планшета на сторінку і слідкувати, хто ж з'явиться у вас на екрані. Книги спрямовані на навчання. Дитина не тільки допомагає героям, а і в ході казки також засвоюються досить серйозні теми.

 

Такі книги зазвичай відносять до жанру магічного реалізму, хоча насправді вони просто показують, що магія існує в кожній, навіть незначній дрібничці.

Звертаючись до батьків майбутніх винахідників, поспішаємо запевнити: доповнена реальність в книгах – безсумнівно, важливий, потужний і точно корисний важіль. При правильному використанні допоможе в навчанні дитини, адже доповнена реальність – працює на поліпшення сприйняття інформації. 

 

Тож, запрошуємо всіх бажаючих до бібліотек Таврійської громади, де вас чекає подорож до країни «живих» книг.

 

Дорогі хлопчики та дівчатка, з Днем захисту дітей! Зичимо вам міцного здоров’я, успіхів, щасливого дитинства, розуміння з боку батьків, сяючих посмішок, радісного та змістовного відпочинку під час літніх канікул!

 

А батькам бажаємо терпіння, доброти і ніжності. Не забувайте, що саме Ви відповідаєте за щасливе і безпечне дитинство своїх дітей!

 

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»

 

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора