A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Дистанційні заняття «Школа майбутнього першокласника»

Дата: 29.05.2020 10:06
Кількість переглядів: 1015

Завершується 2019-2020 навчальний рік, попереду канікули і підготовка до нового, 2020-2021 навчального року. Майже для 40 сімей нашої громади цей рік особливий, тому що він пов'язаний із новим етапом у житті дітей, початком навчання у 1 класі. Колектив КЗ «НВК «Перспектива» - і педагоги, і вихователі  із  хвилюванням  чекають на наших першачків.  

У зв’язку з дією карантинних обмежень і  призупиненням освітнього процесу в дошкільному підрозділі «Чебурашка», започатковано роботу групи «Майбутній першокласник» у дистанційному форматі.

Вихователі дошкільного підрозділу Лисенко І.С., Фокіна Т.М., Шапкіна О.С., разом із завідувачкою Вітер Л.М. протягом 18.05.2020 – 21.05.2020 року  опановували навички використання хмарних технологій в освітньому процесі, підвищували свою цифрову компетентність під час проведення тренінгових занять в опорній школі КЗ «НВК «Перспектива». Вчитель інформатики Севастьянова Н.А.  ділилась досвідом щодо організації роботи вихователя  із використанням можливостей Classroom, розглядались сервіси для організації взаємодії із вихованцями та їх батьками, вихователі вчились створювати власні відео та аудіо продукти,  інтерактивні аркуші  та багато іншого. 

На даний час дистанційні заняття проводяться  у  3 підгрупах: 

1 група – вихователь – Лисенко І.С., вже приєдналося 11 батьків. (с. Таврійське).

2 група – вихователь – Фокіна Т.М, приєдналося 6 батьків. (с. Таврійське).

3 група – вихователь – Шапкіна О.С., приєдналося 8 батьків. (с. Юрківка.).

Освітню діяльність організовано відповідно до  програми  виховання «Українське дошкілля», для дітей 6 р. життя за чотирма напрямами:

 1. Ознайомлення із соціумом;

2. Ознайомлення із природнім довкіллям;

3. Художньо-продуктивна діяльність;

4. Сенсорний розвиток.

Діти 21-го століття дуже відрізняються від їхніх попередників. Вони активні, швидко розвиваються, мають швидкий процес мислення. Коли йдеться про заняття у дитячих садках, то перш за все, батьки хочуть, щоб діти вчились читати, писати, рахувати.

 

Під час карантину батьки повинні тримати дітей в ізоляції і це викликає певну тривожність у малюків, адже їх звичний ритм життя порушений, немає спілкування з однолітками, немає можливості побігати досхочу на дитячому майданчику… Тому найголовніше в наших заняттях з дошкільнятами — їхня адаптація до процесів навчання та по-можливості  соціалізація шляхом проведення онлайн занять і зустрічей.. 

 

Основні принципи роботи у «Школі»:

  1. організовувати  дистанційні заняття так, щоб наші  малюки були  в захваті;
  2. робити все, щоб заняття були цікавими, корисними, розвиваючими і легкими у виконанні вдома;
  3. ніякого примусу, все виконувати за бажанням.

Дорогі матусі і татусі наших найменших вихованців!  Ми потурбувалися, щоб вимушений тимчасовий карантин дітлахи провели з користю і цікавістю!

Наразі вихователі записують відео для дітей, готуються до проведення онлайн-занять, консультують батьків.

Запрошуємо приєднатися до нашого навчання всіх бажаючих батьків. Адже елементи освітньої діяльності, які ми проводимо доступні і цікаві і для дітлахів 4-5 річного віку. Детальну інформацію щодо під’єднання можна отримати у вихователів групи, яку відвідує Ваша дитина.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора