A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Відзначаємо День Європи в Україні

Дата: 20.05.2020 11:45
Кількість переглядів: 488

«Європа це континент різних культур, релігійних та правових традицій, але, водночас, спільних цінностей. Ці цінності сприймає, а відтак і захищає Європейський Союз. Він заохочує співробітництво між європейськими кордонами, сприяє єдності при збереженні розмаїття».

День Європи – свято держав-членів Європейського Союзу. Співробітництво з Європейським Союзом залишається пріоритетним напрямком зовнішньої політики України на сучасному етапі. Згідно Указу Президента, в Україні урочисті заходи з цієї нагоди проводять щорічно у третю суботу травня.

 

З метою розширення знань з питань європейської інтеграції, отримання нової інформації про європейські країни бібліотекарі Таврійської громади ведуть активну роботу з висвітлення даної теми.

 

Так, книгозбірні громади поповнили свої книжкові фонди новими матеріалами про Європейський Союз.

З нагоди відзначення Дня Європи в Таврійській та Юрківській бібліотеках оформлено тематичні інформаційні куточки: «ЄС на книжковій полиці» у рамках проекту «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні».

Яскраві та змістовні матеріали надані громадською організацією «Молодіжна альтернатива».

Відтепер у наших користувачів є можливість отримувати нові знання про країни Європи, Європейський Союз, його історію та сучасність, принципи та можливості, які надає ЄС українцям.

Серед матеріалів – інформаційні видання та книжки-ігри, які стануть у нагоді в роботі з дитячою та юнацькою аудиторією.

Реалізуючи основну мету проекту, бібліотеки планують поширювати інформацію про ЄС, Європейські цінності і Євроінтеграцію України.

Заходи до Дня Європи проводяться задля виховання у молоді шанобливого ставлення до історії, культури, традицій інших країн та сприяння налагодженню й укріпленню зв’язків між українцями та європейськими народами.

 

 

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора