A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Рекомендації по організації дезінфекційних заходів при короновірусі

Дата: 02.04.2020 09:24
Кількість переглядів: 785

При дезінфекції необхідно використовувати дезінфікуючі засоби, дозволені до застосування в Україні та мають чинне Свідоцтво про державну реєстрацію. Необхідно дотримуватись методичних вказівок щодо застосування до кожного окремого дезінфекційного засобу, а саме  його ефективної концентрації та експозиції (дотримання часу перебування на оброблюваній поверхні).

Заходи з дезінфекції під'їздів багатоквартирних будинків є правильними і своєчасними. У під'їздах необхідно дезінфікувати: сходові поручні (перила), ручки вхідних дверей, поштові ящики. Якщо ці поверхні обробляти кілька разів на день, то позитивний ефект однозначно буде. У під'їздах та ліфтах необхідно забезпечити вологе прибирання з використанням миючих та дезінфекційних засобів, провітрювання. Застосування дезінфікуючих засобів з миючими властивостями дозволяє поєднати в одній операції миття та дезінфекцію.

Найбільшу увагу варто приділяти місцям, де відбувається найчастіший контакт рук з поверхнями, це - кнопки ліфтових кабін, дверні ручки. Очищення і дезінфекцію доцільно проводити спиртовмісними дезінфекційними засобами з мінімальним терміном експозиції відповідно до методичних вказівок щодо застосування деззасобів.

При обробці дезінфікуючим засобом необхідно захистити шкіру рук гумовими рукавичками, в якості запобіжних заходів використовують також респіратор і захисні окуляри. Якщо використовуються марлеві 4-шарові маски, то їх змінюють через 4 години, респіратори - щоденно.

При виборі дезінфікуючих засобів необхідно віддавати перевагу препаратам для дезінфекції поверхонь з мінімальним терміном експозиції:

- для поверхонь, обладнання на основі четвертинних амонієвих сполук, чи  хлорвмісні препарати (бажано таблетовані форми для забезпечення чіткого дозування), наприклад: Віндез ЧАС-АМ, Бланідас 300, Вінхлор (таблетки), Новохлор-екстра, Соліклор, Санітаб, Бланідас Актив, Секусепт Актив, СаніКлос Актив, Медікарін, Скінман Софт, Інцидін Ликвид, Екодес, Інцидін Про та інші;

- антисептики для обробки шкіри рук - спиртовмісні препарати (діючі речовини - ізопропіловий, етиловий спирт чи їх комбінації), наприклад, Винсепт рідина, КлинСтрим, Кутасепт, Скинман софт Протект, Бланідас Софт Дез тощо;

- дезінфекційні засоби з миючими та дезодоруючими властивостями, наприклад, Полідез, Санікон, Дезекон ОМ, Санімакс.

В м. Запоріжжя можна звернутися до таких підприємств, які поставляють дезінфекційні засобі і володіють інформацією щодо їх наявності :

· Приватна науково-виробнича фірма «ХІМБІОДЕЗ» (телефон 2391146)

· ТОВ «Дезцентр» (телефон 2121247, 2121635, 2203358);

· ТОВ «Дезпланет» (телефон 095 2337311).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора