A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

В бібліотеках Таврійської громади вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 24.02.2020 14:26
Кількість переглядів: 639

На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. Їх вшановує Україна. Їхній приклад має зупинити й тих, хто нині розпалює вже нове, інше протистояння. 20 лютого по всій Україні відбуваються заходи щодо вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

 

В сільських бібліотеках ще мало інформації про цю страшну сторінку нашої історії. Проте бібліотечні фахівці проводять різні заходи з метою виховання патріотичних почуттів у своїх читачів, розповідають про мужність і героїзм наших співвітчизників.

Цим подіям були приурочені масові заходи.

 

17-23 лютого в Таврійській та Юрківській сільських бібліотеках оформлені тематичні полиці «Лицарі Небесної Сотні», «А Сотню вже зустріли небеса». Читачів ознайомлено з героїчними подвигами патріотів, котрі заради торжества справедливості пожертвували собою для зміцнення власної держави в лютому 2014 року. До уваги користувачів також була представлена виставка «Я з небесної сотні» та література на патріотичну тематику.

 

21 лютого завідувач Таврійської сільської бібліотеки Людмила Логвін провела патріотичну годину пам’яті «Небесна Сотня: герої які змінили хід історії», під час якої зробила інформаційне повідомлення «Герої не вмирають».

 

Всі разом подивилися відео «Пам?ять Небесній Сотні», під час якого присутні дізнались про реальні події, які відбувалися на Майдані і мали змогу більш детальніше дізнатися про початок Революції Гідності та її героїв, також було показано відеоматеріали про жертовність та героїзм українського народу, відданість волонтерів та підтримку усього населення. А потім познайомилися із книгами про цю історичну подію.

Захід закінчився хвилиною мовчання і запалюванням свічок «Пам’яті», «Єдності», «Надії», «Миру».

 

Ми мусимо пам’ятати про всіх мужніх людей, робити все можливе, щоб подвиг героїв не був марним.

 

Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні в бібліотеках Таврійської громади відбулося на високій патріотичній ноті, в дусі національної ідеї.

 

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»

 

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора