A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Вшанування пам'яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2020 14:30
Кількість переглядів: 535

102 роки тому історія боротьби за власну державність поповнилася героїчною сторінкою – боєм під Крутами.

Це історія насамперед не про перемогу чи поразку, не про оцінку рішень командування, не про історичні та геополітичні наслідки. Це, перш за все, про неймовірну відвагу та хоробрість зовсім юних, не до кінця підготовлених курсантів, студентів і гімназистів, які стали на захист Української держави та змогли зупинити супротивника, який значно переважав їх за чисельністю та зброєю.

До Дня пам’яті Героїв Крут з метою вшанування пам’яті молодих захисників Української Народної Республіки та патріотичного виховання молоді в бібліотеках Таврійської громади проведено інформаційні, тематичні заходи, а саме:

- оформлено тематичні книжкові виставки художньої та документальної літератури: «Крути: честь і трагедія України» в Таврійській сільській бібліотеці та «Гідні пам’яті нащадків» в Юрківській;

- 29 січня проведено виховну годину історичної пам'яті «Гідні пам'яті нащадків» в читальному залі Таврійської сільської бібліотеки для школярів.

На заходах акцентувалась увага присутніх на важливість теми захисту держави, необхідність подальшого зміцнення й розбудови Збройних Сил України як запоруки незалежності України, сприяння усвідомленню громадянами своєї відповідальності за долю країни.

Всі учасники заходів поповнили свої знання про трагічно-героїчні події на станції Крути 29 січня 1918 року та провели паралелі із сучасними подіями на Сході України.

Ми віддаємо шану стійкості та мужності молодих хлопців, які так само, як сьогоднішні захисники України на сході, слугують гідним прикладом нашим майбутнім поколінням.

Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі. Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її.

                                                                      

 

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора