A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

«СОБОРНА, ЄДИНА І НЕПОДІЛЬНА»

Дата: 22.01.2020 14:14
Кількість переглядів: 1002

В історії України є події, які за своїм історичним значенням доленосні. Одне з них – Соборність України. Буремного 1919 року, 22 січня, у Києві, на Софійському майдані було проголошено злуку ЗУНР і УНР. Україна стала Соборною - неподільною державою.

 

Акт злуки став реальним втіленням одвічної мрії українців про суверенність своєї держави. Цю значиму і доленосну для нас подію розкриває книжкова виставка «Соборна, єдина і неподільна», яка представлена в читальному залі Таврійської сільської бібліотеки. В Юрківській бібліотеці оформлена викладка літератури «Соборність України: історія, факти».

 

На виставках представлена література, яка висвітлює тернистий шлях України до соборності, розповідає про процеси державотворення та формування території української незалежної держави, ідеї побудови української, самостійної, соборної Держави, знайомить з літературою, яка розповідає про славетних синів українського народу, які боролися за відродження незалежної, соборної, української держави. Висвітлює політичні сили у боротьбі за владу у роки української революції 1917-1921 років, біографії політичних діячів того часу.

 

Також представлена нова література, яка розповідає про значення соборності в політичному житті сучасної України та про героїв, які відстоюють її територіальну цілісність і незалежність.

 

22 січня в Таврійській сільській бібліотеці  проведено інформаційну хвилину «Соборна Україна – слава нині і повік» для учнів старших класів, в Юрківській бібліотеці - урок державності «Україна – єдина країна» для учнів 6-9 класів. На заходах бібліотекарі ознайомили присутніх із історією цього свята, з книжковими виставками, представленими в бібліотеках по даній темі та допомогли зрозуміти, чому цей день такий важливий і знаменний для нас, українців.

 

 

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»

Фото без опису

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора