A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

В бібліотеках громади проведено заходи до Дня пам'яті жертв голодоморів

Дата: 25.11.2019 11:05
Кількість переглядів: 1198

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

 

Головне у діяльності бібліотек громади по відзначенню чергової річниці Голодомору і вшануванню пам’яті його жертв – донести правду сучасникам про цю трагедію.

 

25 листопада користувачі Таврійської сільської бібліотеки стали учасниками хвилин пам’яті «Минуле стукає в наші серця». Завідувач бібліотеки Людмила Логвін зазначила, що в історії українського народу є трагічні сторінки, що примушують стискатися людські серця. І одна із найстрашніших   – Голодомор. Читачі  дізналися про причини і наслідки цієї трагедії, переглянули  відео – спогад  «Про Голодомор на Україні 1932-1933 років». Бібліотекар Наталія Міланова звернула увагу присутніх на книжкову виставку «Голодомор: факти свідчать», яка діє з 18 по 25 листопада в читальному залі.

 

До Дня пам’яті жертв голодоморів в Юрківській сільській бібліотеці було підготовлено викладку літератури «Чорні сторінки історії України» та проведено меморіальну хвилинку для всіх груп читачів «Сповідаю жалобу сумну». Від бібліотекаря Людмили Бови присутні почули розповідь про жахливі роки, які спіткали весь народ.

 

В кінці заходів всі долучились до всеукраїнської акції «Запали свічку» та вшанували пам'ять жертв голодоморів хвилиною мовчання.

 

 

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора