A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

ТОКМАЦЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області повідомляє

Дата: 25.11.2019 09:26
Кількість переглядів: 513

Упродовж січня-жовтня 2019 року  Токмацьким відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування  України у Запорізькій області було прийнято від страхувальників м. Токмака, Токмацького, Оріхівського та Чернігівського районів 2194  заяв-розрахунків на суму 11359,1 тис.грн. для надання матеріального забезпечення  2876 застрахованим особам.   За цей період відділенням профінансовано 11504,5 тис.грн. допомоги на матеріальне забезпечення у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, що на 20,0% більше, ніж за відповідний період минулого року.

    За 10 місяців поточного року Токмацьке відділення Фонду профінансувало страхові виплати  загальною сумою 8490,8тис.грн. для 400 потерпілих на виробництві та членів їх сімей. Порівняно з 10-ма місяцями 2018 року ці видатки зросли на 6,38%.

На обліку у відділенні станом на 1 листопада 2019 року  перебуває 235 потерпілих на виробництві, які мають право на забезпечення медико-соціальним послугами.   За 10 місяців поточного року  медико-соціальними послугами забезпечено 39  потерпілих на загальну суму 467,9 тис.грн. Технічними засобами реабілітації забезпечено 11 осіб на суму 64,1 тис.грн. Оздоровлення у санаторно-курортних закладах пройшли  8  інвалідів на загальну суму 100,6 тис.грн., 7 потерпілих пролікувалися у стаціонарних відділеннях лікарень області на  суму 28,5 тис.грн. та 7 потерпілих отримали вироби медичного призначення та лікарські засоби на  26,4 тис.грн., було видано 2 інвалідні коляски на суму 24,3 тис.грн., виплачено компенсації на бензин, ремонт та технічне обслуговування автомобілів 7 потерпілим на суму 2,4 тис.грн. Щомісячно виплачувалися  кошти на спеціальний медичний догляд, постійний сторонній догляд та побутове обслуговування інвалідів.  Витрати за цими статтями   склали відповідно: 41,3 тис грн.    (на 1 особу), 123,8 тис. грн. (на 6 осіб) та 56,7 тис. грн. (на 6 осіб).

       Протягом  10 місяців поточного року реабілітаційне лікування на базі санаторно-курортних закладів України отримали 70 застрахованих осіб на загальну суму 846,4 тис.грн.

     За 10 місяців 2019 року до Токмацького відділення від роботодавців надійшло 5 повідомлень про нещасний випадок. За результатами розслідування нещасних випадків на виробництві,  визнано страховими 4 нещасних випадки, взято на облік 4 потерпілих, 1 нещасний випадок визнано   нестраховим (випадок смерті від загального захворювання серцево-судинної системи). Порівняно з аналогічним періодом 2018 року кількість нещасних випадків на виробництві зменшилась на 29% (7 нещасних випадків, в т.ч. 2 нестрахових, з яких 1 - випадок смерті від загального захворювання серцево-судинної системи).

Найбільше травмувались працівники підприємств Чернігівського району (2) та по 1 – по м. Токмаку і Токмацькому району.

Основними причинами настання нещасних випадків на виробництві були: незадовільний технічний стан виробничих об’єктів, будівель, споруд, інженерних комунікацій, території – 50% (2) від загальної кількості нещасних випадків, та по 25% (1) - невиконання посадових обов'язків та інші організаційні причини (залучення до роботи, не обумовленої трудовим договором).

За 10 міс. 2019 року  половина всіх нещасних випадків сталася внаслідок падіння потерпілого під час пересування,  від дії предметів та деталей, що рухаються, розлітаються, обертаються та через ушкодження внаслідок контакту зі стороннім предметом травмувалося по 25 % від загальної кількості потерпілих.

        За січень-жовтень 2019 року по страхувальниках Токмацького відділення було проведено 46 перевірок по коштах Фонду соціального страхування України, з яких 22  - це планові перевірки страхувальників, здійсненні на підставі ризикоорієнтованого підходу, та 24 – позапланові – на підставі заяв страхувальників та повідомлень державного реєстратора про припинення діяльності юридичних осіб та підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємцев за їх рішенням.  Сума страхових коштів Фонду, охоплена контролюючими заходами,  склала 7294,4 тис.грн. За результатами перевірки було прийнято 20 рішень, за якими повернуто страхових коштів Фонду та сплачено фінансових санкцій у розмірі 34,2 тис.грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора