A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Реєструйтесь та користуйтесь вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду – сучасним сервісом обслуговування громадян

Дата: 01.10.2019 15:47
Кількість переглядів: 512

Пенсійний фонд України активно впроваджує дистанційні форми обслуговування громадянам. Сьогодні вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду надає можливість всім бажаючим вирішувати різноманітні питання пенсійної тематики без відвідування органів Фонду, а безпосередньо у себе вдома та у зручний час, лише зареєструвавшись в особистому кабінеті користувача.

Процедура реєстрації зрозуміла та нескладна,  всі бажаючі мають пройти її без будь-яких проблем. Для кожної категорії користувачів передбачені свої сервіси та цікаві можливості. Пенсіонери в особистому кабінеті можуть ознайомитись зі своєю пенсійною справою, складовими пенсійних виплат, замовити довідку, записатись на особистий прийом до фахівця, подати звернення, дізнатись про перерахунок пенсії тощо.

Застраховані особи у будь-який час можуть подивитись свій страховий стаж, офіційну заробітну плату, проконтролювати свого роботодавця щодо сплати ним страхових внесків, від чого безпосередньо залежить набуття права на пенсію у майбутньому, замовити та отримати довідки форми «ОК-5», «ОК-7» та сформовані в особистому електронному кабінеті, верифікувати документи  тощо.

Для громадян передпенсійного віку нещодавно запроваджений новий сервіс – призначення пенсію «в один дотик», а саме можливість надати заяву на призначення пенсії та відповідні скан-копії документів в електронному вигляді, безпосередньо в особистому кабінеті користувача. Простий для користування інтерфейс, конкретні підказки користувачеві на кожному кроці проходження процедури захищають майбутнього пенсіонера від всіх помилок, спрощують процес, скорочують терміни призначення пенсії. Інформування про стан опрацювання заяви та результати призначення пенсії дублюються різними комунікаційними каналами: в особистому кабінеті користувача на вебпорталі електронних послуг, SMS-повідомленням на телефон, меседжем на електронну поштову скриньку. При виникненні необхідності уточнень, їх можна зробити також дистанційно. Відвідування сервісного центру Пенсійного фонду відбуватиметься тільки одноразово – з оригіналами документів для отримання пенсійного посвідчення.

З вересня поточного року розпочав роботу в тестовому форматі новий електронний сервіс – мобільний додаток «Пенсійний фонд» для власників  смартфонів та планшетів.  Він забезпечує дистанційний доступ у кабінет користувача вебпорталу безпосередньо з гаджету. Це зручно та перспективно, адже сучасні громадяни передпенсійного віку не тільки добре обізнані у сучасних інтернет-технологіях, але й активно користуються аналогічними мобільними додатками, наприклад банківських установ тощо.

Наразі у мобільному додатку Пенсійного фонду активовані тільки декілька сервісів, які мають найбільший попит серед користувачів, але найближчим часом його функціонал буде розширено.  Проект «Пенсійний фонд України у смартфоні» розроблено з метою реалізації розвитку системи надання послуг «Е-пенсія» та забезпечує максимально зручну та оперативну взаємодію громадян з Фондом.

Потреби роботодавців теж не залишились без уваги пенсійників: на вебпорталі електронних послуг Фонду працює кабінет страхувальника (роботодавця). Відтепер керівники підприємств можуть самостійно отримувати  електронні довідки працівників, що містять інформацію про трудовий та страховий стаж, дані про нараховану заробітну плату, які враховуються для розрахунку всіх соціальних виплат. Формування та подача звернень на отримання необхідних довідок   реалізовано через сервіс «Запит на отримання електронних документів». Довідки формуються автоматично, із застосуванням перевірочних кодів (цифрового та QR) та не потребують підпису фахівців Пенсійного фонду України. Це дуже зручно для керівників підприємств.

Реєстрація у кабінеті користувача або кабінеті страхувальника відбувається за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП), його можна безкоштовно отримати в Акредитованих  центрах сертифікації ключів (АЦСК), роботу з якими підтримує Пенсійний фонд (з переліком можна ознайомитись на вебпорталі). Наприклад, безкоштовно ЕЦП всім громадянам надають органи Державної фіскальної служби, а також своїм клієнтам –         АТ КБ «Приватбанк» та АТ «Держаний ощадний банк України». Окрім того, ЕЦП можна отримати в інших АЦСК, на платній основі. Для пенсіонерів та застрахованих осіб існує ще одна можливість реєстрації в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг – за допомогою логіну та паролю, який надасть фахівець Фонду у відділі обслуговування громадян (сервісному центрі). В цьому випадку отримувати ЕЦП немає необхідності, але перелік активних сервісів буде обмежено.

Якщо виникли питання щодо використання дистанційних сервісів, фахівці   Фонду у будь-якому відділі обслуговування громадян (сервісному центрі) на території області завжди допоможуть зареєструватися на вебпорталі електронних послуг, нададуть детальні консультації своїм клієнтам у телефонному режимі або безпосередньо на особистому прийомі. Заходьте на вебпортал за адресою: http://portal.pfu.gov.ua  реєструйтесь та користуйтесь!

 

Головне управління

Пенсійного фонду України в Запорізькій області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора