A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Мітинги з нагоди 76-ї річниці визволення с.Таврійське та с.Юрківка від фашистських загарбників

Дата: 19.09.2019 14:28
Кількість переглядів: 1501

Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що до цих пір все людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх на нашій спільній землі.

Не можна висловити те, що відчували наші батьки і діди, матері і бабусі, на очах яких відбувався весь жах однієї з найкривавіших війн на нашій планеті. Не можна висловити, але ми і не маємо права забути те, що розповідали нам свідки, які так чи інакше брали участь в цьому.

У нашому календарі є немало дат, які нагадують нам про ті далекі роки. Кожне наше місто чи село мають пам’ять про цю страшну війну.

19 вересня в Таврійській громаді відбулися урочисті мітинги з нагоди 76-ї річниці визволення с. Таврійське та с. Юрківка від фашистських загарбників.

Були присутні керівники та працівники організацій, школярі та жителі громади. Впродовж заходів діти несли почесну варту.

В цей день до громади звернулися голова Таврійської сільської ради Микола Свириденко та заступник голови Ірина Кошель, які зауважили, що за роки окупації чимало лиха заподіяли нашим селам загарбники. Пролилося багато крові наших земляків, скалічено тисячі життів, поки на початку вересня 1943 року було не покладено кінець усім злодіянням нацистів. Промайнуло вже багато років відтоді, але, нажаль, на нашу долю також випало тяжке випробування війною. Тепер ми не з чуток знаємо яким важким є шлях до мирних днів, але продовжуємо вірити та сподіватися, що найближчим часом на нашій землі настане довгоочікуваний мир та злагода.

Зворушливі вірші прочитали учні старших класів комунального закладу «НВК «Перспектива», а також Юрківської філії закладу. Виступи учнів молодших класів пролунали з гордістю про рідний край. Хвилюючі пісні пролунали у виконанні вокалістів Центру культури.

Під час мітингів всі вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання, виставили лампадки у формі серця та поклали квіти до Пам’ятників.

Наш святий обов’язок берегти пам’ять про полеглих на полях війни та піклуватися про живих ветеранів. Ми шануємо й пам’ятаємо всіх, хто захищав нашу землю від фашистських загарбників і пишаємося героями, які сьогодні відстоюють нашу незалежність і захищають нас кожен день.

Низький уклін і щира вдячність воїнам-визволителям та тим, хто в повоєнні роки відбудовував зруйновані міста та села, зробивши свій внесок у перемогу в Другій світовій війні. Пам’ятаймо їх – тих, хто боровся проти нацизму, тих, хто приніс визволення нашому краю і нашим селам, тих, хто визволяв Україну – живих і мертвих. Слава Україні!

 

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора