A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Таврійська громада відсвяткувала День Незалежності України

Дата: 25.08.2019 12:02
Кількість переглядів: 1604

День Незалежності України – це найбільше національне свято. Незалежність є найціннішим скарбом, найвищим досягненням і найвагомішим надбанням, здобутим поколіннями українців.

28-у річницю незалежності України Таврійська громада відсвяткувала 24 серпня в селі Юрківка.

Свято організували так, щоб було цікаво і малечі, і дорослим. Громада подбала про те, щоб кожна хвилина була змістовно заповнена.

Розпочали програму святкування змагання з міні-футболу серед мешканців громади на Юрківському стадіоні, які проводилися з метою пропаганди здорового способу життя та залучення населення до занять фізичною культурою і спортом.

Шість команд охоче взяли участь у змаганнях: Юрківська-1 (молодіжна), Юрківська-2 (молодіжна), Кіровська (молодіжна), Кіровська+Юрківська (дитяча), Юрківська (50+), Кіровський гурток. Це була чудова можливість проявити себе, завоювати звання переможця. Всі команди запам’яталися цікавою напруженою боротьбою у кожному зіграному поєдинку.

В напружених матчах команди показали відмінну майстерність, фізичну готовність та волю до перемоги. Кращою стала команда Юрківська–1 (молодіжна), а Кіровська (молодіжна) стала другою.Команди-переможці та призери змагань отримали нагороди від організаторів заходу.

Для юних мешканців були організовані зони відпочинку та розваг: батути, катання на поні, солодка вата, морозиво.

Продовжила святкування ігрова розважальна програма для малечі. Всі бажаючі мали змогу взяти участь в конкурсах та іграх, де переможці отримували цікаві подарунки. 

Справжнім подарунком для жителів та гостей громади став святковий концерт, подарований творчими колективами будинку культури, що відбувся під бурхливі оплески глядачів.

Завдяки працівникам Центру культури присутні могли насолодитися масштабним співучим зорепадом та запальними танцями.

Свої виступи глядачам подарували: вокально-інструментальні ансамблі «Креатив» та «Імпульс» (керівники Павло Попович та Оксана Данильченко), вокальний колектив «Дзвіночки» (керівник Ірина Нагурна), танцювальний колектив «Ритм» (керівник Ганна Литвиненко), танцювальний колектив (керівник Анна Тарасенко); танцівниця Таїна Тур; а також вокалісти Анна Чирко, Марина Канцуренко, Анастасія Кутейнікова, Оксана Данильченко, Лілія Юрченко, Ольга Пилявська, Людмила Герасименко, Олег Бут, Юлія та Діана Пилявські, Діана Яковлєва, Анастасія Козловська, Валентин Стовбінський; гуморист Максим Катруша.

З вітальним словом виступили Таврійський сільський голова Микола Свириденко та заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Таврійської сільської ради Олександр Трюхан.

«Ми йдемо важким шляхом, але у правильному напрямку. І в день народження держави, у день головного свята всіх українців щиро дякую Таврійській громаді за натхненний труд, невтомну працю, активну громадську позицію та небайдужість. Все в Україні буде добре, бо вона багата щирими, працьовитими та відважними людьми!

З нагоди Дня Незалежності України бажаю вам міцного здоров’я, щедрої долі та добра. Нехай радість та достаток будуть у кожній родині. А над Україною запанує мир!» - зазначив у своєму виступі очільник громади Микола Свириденко.

Розпорядженням голови Таврійської сільської ради відзначено: директора КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту» Литвиненко Ганну Олександрівну; учасника бойових дій в зоні проведення АТО, волонтера, бас-гітариста ВІА «Креатив» Савченка Олександра Вікторовича; керівника гуртка «Футбол» КЗ «НВК «Перспектива» Зачепила Івана Івановича; депутата Таврійської сільської ради, приватного підприємця Коваленка Олександра Анатолійовича; жителя с.Юрківки Дев’ятка Віталія Юрійовича.

Особливі слова вдячності і підтримки на концерті лунали на адресу односельців, які віддали своє життя в роки Великої Вітчизняної війни за наше світле майбутнє, за приклад відваги та мужності, на адресу наших земляків, які нині боронять кордони держави і несуть службу у зоні АТО.

Громадою була організована виїзна торгівля. Гості та жителі громади мали змогу скуштувати українські страви. Господині з любов’ю їх готували та запрошували поласувати всіх бажаючих.

Дорослі і діти гуляли, веселились, спілкувались, робили знімки біля неймовірних фотозон і просто відпочивали. Цьому сприяла погожа днина і насичена культурна програма.

Після концерту всі бажаючі могли зіграти у безпрограшну лотерею, в якій розігрувались предмети побутового вжитку. Головний переможець отримав мякий затишний плед.

Потім свій виступ глядачам подарували вокально-інструментальні ансамблі «Креатив» та «Імпульс».

Святкова дискотека під відкритим небом під веселу та запальну музику завершила насичену програму свята.

Свято відбулося у прекрасній, доброзичливій атмосфері.

 

За інформацією

КЗ «Центр культури,

дозвілля та спорту»

 

Фото, відеоматеріали Олексій Литвиненко, Сергій Корнієнко

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора