A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

День вишиванки в Таврійській громаді

Дата: 16.05.2019 13:26
Кількість переглядів: 887

Всесвітній День вишиванки в Україні відзначається щороку. У цьому році він припадає на 16 травня. Традиційно, цього дня українці одягають це чудове вбрання – барвисте творіння жіночих рук (майстринь –вишивальниць), демонструючи цим своє українство, належність до своєї нації, що зберегла свої традиції й ремесла.

Вишиванка – це не просто одяг, це оберіг нації. Вишита сорочка вважається одним з найбільш старовинних українських атрибутів. До святкування Дня вишиванки долучаються усі українці.

Основна мета заходу - це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом, а суть свята в тому, щоб одягнути вишиванку всім і цим показати свою єдність і солідарність з усім своїм народом.

В комунальному закладі «Центр культури, дозвілля та спорту» відбулася акція до Дня вишиванки «Чарівна краса вишиванки», у якій прийняли участь всі співробітники, відвідувачі бібліотеки та вихованці гуртків художньої самодіяльності Центру.

В Таврійській та Юрківській бібліотеках оформлені тематичні виставки

«Вишиванка – національна святиня», «Вишивана моя Україна».

Бібліотекарі Таврійської громади  ведуть активну роботу з висвітлення питань історії, держави та виховання почуття громадськості у молодого покоління. А головне показати всьому світу, що є така країна – Україна, яка має свою національну культуру, звичаї, традиції, історію.

Про все це, також, дізналися майбутні маленькі читачі - дошкільнята старшої випускної групи дитячого садочка «Чебурашка». До них завітали працівники бібліотеки та ознайомили з історією Дня вишиванки. Увагу малечі привернули яскраві обкладинки представлених книжок. Малята із задоволенням послухали цікаву розповідь та передивилися тематичну полицю.

Відзначаючи це свято, ми вкотре стверджуємо, що символ нації – вишиванка – завжди була, є і буде необхідним оберігом міцності української держави.

Заходи, які відбулися сьогодні, засвідчують про самобутній дух нашого Таврійського краю та його солідарність і єдність з усією Україною. 

Тож, бажаємо молоді берегти традиції своїх предків і Україна буде процвітати!!!

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора