A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги

Дата: 10.05.2019 22:57
Кількість переглядів: 985

Є події, над якими не владний час. Не щезне з памяті людської, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над нацизмом.

09 травня в Таврійській громаді відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ці свята символізують духовну стійкість та нескореність українського народу, викликають у кожного почуття безмежної гордості за наш народ, світлу радість та гіркий сум водночас. 

Урочисті мітинги пройшли біля  Пам’ятників загиблим воїнам-землякам у Другій світовій війні в с.Таврійське і с.Юрківка. Були присутні керівники та працівники організацій, школярі та жителі громади. Серед запрошених почесне місце займали ветерани – учасники Великої Вітчизняної війни. Впродовж заходів діти несли почесну варту.

В цей день до громади та ветеранів звернулися голова Таврійської сільської ради Свириденко Микола Олександрович та заступники голови Кошель Ірина Володимирівна та Трюхан Олександр Григорович, які з щирими словами привітання поздоровили земляків, ветеранів, працівників тилу з великим днем нашої історії. Побажали бадьорості духу, міцного здоров’я, молодшому поколінню – рости гідними спадкоємцями та продовжувачами подвигу наших дідів та прадідів, свято берегти пам’ять про них.

Зі словами вдячності до ветеранів звернулися учні старших класів комунального закладу «НВК «Перспектива», а також Юрківської та Таврійської філій закладу.

Під час мітингів всі вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та поклали квіти до Пам’ятників.

Пам’ять про героїзм тих, хто вистояв у боротьбі із нацизмом залишиться в віках і ми, їх нащадки, віддаємо велику шану всім, хто боровся і переміг в тій страшній війні. В наших душах радість і гордість наполовину зі скорботою.

Цей день – символ героїчного минулого, гордості за тих, хто відстояв свободу нашої Батьківщини. У пошані схиляємо голови перед мільйонами загиблих українців і низько вклоняємось нашим ветеранам.

Після урочистих мітингів на односельчан та гостей громади чекав святковий концерт в  Таврійському сільському будинку культури, підготовлений працівниками комунального закладу «Центр культури, дозвілля та спорту».

Спогади поглинали присутніх ветеранів, торкали душу пісні воєнних років, нагадували про юність яскраві танці.

Свої виступи глядачам подарували творчі колективи художньої самодіяльності: вокально-інструментальні ансамблі «Креатив» та «Імпульс» (керівники Павло Попович та Оксана Данильченко), вокальний колектив «Дзвіночки» (керівник Ірина Нагурна), танцювальний колектив «Ритм» (керівник Ганна Литвиненко), танцювальний колектив (керівник Анна Тарасенко), танцювальний колектив будинку інвалідів; а також вокалісти Анна Чирко, Марина Канцуренко, Вікторія Маліборська, Юлія та Діана Пилявські, Валентин Стовбінський; гуморист Максим Катруша.

Присутні також мали змогу переглянути тематичну виставку, оформлену працівниками бібліотеки.

Велика вдячність організаторам та учасникам за проведені заходи.

Дуже важливо пам’ятати про це свято як про День Перемоги нашого народу у боротьбі за право на вільне життя, за свою землю, за гідне майбутнє!

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора