A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Про недопущення випалювання сухої рослинності

Дата: 08.05.2019 08:46
Кількість переглядів: 718

З настанням теплих днів громадяни починають господарювати на городах, подвір’ях, прилеглих територіях.

Мешканці, прибираючи присадибні ділянки, спалюють суху рослинність та сміття, залишають не загашеними багаття в зонах відпочинку, або просто необережні з вогнем, кидаючи недопалки на сухостій. Це призводить до займання сухої трави та поширення вогню на великі площі, створюючи суттєву загрозу для розташованих поруч будинків, відключень ліній електропередач надвисокої напруги, а також пожеж лісових насаджень та торфовищ, у зв’язку з чим державі наносяться значні матеріальні та екологічні збитки.

Дуже часто спалювання сухих рослинних залишків призводить до великомасштабних пожеж. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко.

Призводячи до серйозних порушень стану навколишнього природного середовища, випалювання завдає непоправної шкоди здоров’ю населення. Внаслідок чого за останні роки відбувається катастрофічне поширення ракових захворювань, хвороб легенів, різного роду алергій.

Попереджаємо керівників підприємств, навчальних та дошкільних закладів, закладів охорони здоров’я, інших організацій, які розташовані на території ради, а також мешканців приватного житлового сектору про заборону спалювання сухої рослинності та сміття.

Звертаємося до громадян з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки в умовах природного довкілля, не провокувати таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора