A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

205 річниця з Дня народження поета Тараса Григоровича Шевченка

Дата: 12.03.2019 13:19
Кількість переглядів: 700

 

У цьому році минає 205 річниця з Дня народження геніального поета Тараса Григоровича Шевченка. Світлий образ Великого Кобзаря − безсмертний, як і сам народ, що породив його. Вічно нетлінна творчість геніального сина України жива подихом життя, биттям гарячого людського серця.

Безсмертна могутня сила його таланту, проникливість і глибина його думки, мужність і ніжність його лірики, гострота і пристрасність його слова,  пісенність його віршів відзначена самовідданою любов’ю до своєї Батьківщини, до свого народу.

Початок весни для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

Кобзаря вважають українським Пророком, чиє поетичне слово було актуальним у ХІХ столітті, і не менш значиме сьогодні. Кожен українець пам’ятає його слова, в кожному живе його дух і кожен бачить у ньому щось своє.

В рамках Шевченківських днів бібліотекарями КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту» проведено заходи щодо відзначення цієї дати:

- 4-10 березня 2019 року в бібліотеках громади оформлена тематична виставка-портрет «На сторінках Кобзаревої душі».

- 11 березня 2019 року проведений конкурс на краще читання поезій Т.Г. Шевченка «Кобзареве слово вічне» серед учнів 4-6 класів Юрківської філії КЗ «НВК Перспектива». Кращим читцем-декламатором поезії Т.Г. Шевченка визнано Максима Катрушу, який був нагороджений грамотою КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту».

- 12 березня 2019 року проведена літературна вікторина «Сторінками життя великого Кобзаря» серед учнів 6-9 класів Таврійської філії КЗ «НВК Перспектива». Переможцем вікторини, найкращим знавцем життя та творчості Т.Г. Шевченка визнано Бахмут Ірину, яка також отримала приз за найкраще декламування поезії поета.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора