A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

СЕРВІСИ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ НАБЛИЖЕНІ ДО ЛЮДЕЙ!

Дата: 04.12.2018 13:42
Кількість переглядів: 613

З метою надання доступних та якісних консультаційних послуг для мешканців Запорізької області з питань, що належать до сфери діяльності Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, 19 лютого 2018 року створено Інформаційно-консультаційний центр.

Протягом часу функціонування до центру звернулось 1069 осіб. За результатами моніторингу звернень найбільш поширеними питаннями відвідувачів є: - державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (24 % від загальної кількості); реєстрація юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (10%); реєстрація актів цивільного стану (10%); порядок оформлення та стягнення аліментів, збільшення та зменшення їх розміру, законодавчі новації (4 %); порядок вчинення нотаріальних дій (8 %) тощо.

В центрі популяризуються онлайн-сервіси Міністерства юстиції України та надається допомога у їх користуванні. В режимі онлайн відвідувачі центру отримують інформаційні довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань; подають заяви про реєстрацію актів цивільного стану в електронному вигляді та записуються на прийом до потрібного відділу ДРАЦС тощо.

Першочергово, центром реалізується загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», в рамках якого фахівці відповідають на наступні питання: Хочеш виїхати з дитиною за кордон? Не отримуєш аліменти? Як протидіяти домашньому насильству? Як протидіяти булінгу? Які права гарантуються захисникам України? Як діяти у разі обшуку підприємства? Як виконати рішення суду? Не знаєш, як оформити договір оренди землі? Не знаєш, як оформити субсидію? Вимагають хабара за іспит чи навчання? Не знаєш, як вирішити спір?

Одним із напрямів діяльності є соціальне партнерство з органами державної влади та місцевого самоврядування, метою якого є спільна діяльність у проведенні комплексу заходів, спрямованих на підвищення рівня правової свідомості громадян, сприяння розширенню і поширенню досвіду у сфері правової захищеності громадян, захисту їх конституційних прав, свобод та інтересів. Адже, ми прагнемо підвищити рівень надання безоплатної правової допомоги в Запорізькій області, збільшити її доступність всім верстам населення, що в результаті матиме високий рівень захищеності прав, свобод та інтересів наших громадян.

Для підтримання постійного зв’язку з громадянами, в центрі працює «гаряча» телефонна лінія - +38 (050) 286 – 34 – 06, приймаються також звернення на електронну пошту info.gtuy@zp.minjust.gov.ua та через Skype-зв'язок за адресою облікового запису: ikcgtyu.

Оцінюючи результати роботи центру бачимо, що створення сучасного сервісу надання громадянам безоплатної первинної правової допомоги є досить ефективним, відкритість та прозорість діяльності свідчить про наближеність до кожного громадянина.

Нагадуємо, що центр знаходиться за адресою м. Запоріжжя вул. Олександрівська, 5.

 

Начальник Головного територіального

управління юстиції у Запорізькій області                                                     С.А.Васильцов

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора