A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Кожен має право на безоплатну первинну правову допомогу!

Дата: 04.12.2018 13:39
Кількість переглядів: 551

Право на безоплатну правову допомогу - гарантована Конституцією України можливість громадянина України, іноземця, особи без громадянства, у тому числі біженця, чи особи, яка потребує додаткового захисту, отримати в повному обсязі безоплатну первинну правову допомогу, а також можливість певної категорії осіб отримати безоплатну вторинну правову допомогу у випадках, передбачених Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

У нашій  країні є велика й невідкладна потреба в безкоштовній юридичній допомозі. Громадські приймальні з надання безоплатної правової допомоги це дієві інструменти забезпечення зв’язку «громадянин – влада». Саме тут накопичується й звідси поширюється досвід грамотної побудови стосунків окремих громадян з владою. Тому, перед органами юстиції Запорізької області стоїть головне завдання відіграти провідну роль в забезпеченні верховенства права і дотриманні прав людини.

За свої права потрібно і варто боротися! Тому задля покращення правової освіченості мешканців Запорізької області, створення умов для забезпечення кваліфікованої правової допомоги якомога більшій кількості людей, у т.ч. внутрішньопереміщеним особам та особам, які потребують додаткового захисту та учасникам антитерористичної операції при Головному територіальному управлінні юстиції у Запорізькій області працюють громадські приймальні, зокрема: громадська приймальня з надання безоплатної первинної правової допомоги; з питань надання юридичної допомоги, безоплатних консультацій щодо вчинення нотаріальних дій; віртуальна громадська приймальня та виїзна громадська приймальня. Саме тут щодня на практиці відбувається навчання й активізація мешканців області для захисту власних прав.

Нагадаємо, що фахівці запорізької юстиції ведуть прийом громадян й в громадських приймальнях, які діють при Запорізькій обласній державній адміністрації та при комунальному закладі «Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека». Ведеться прийом та надається правова допомога й під час  консультативно-правових зустрічей з мешканцями міста Запоріжжя, які організовуються, як Запорізькою міською радою так й районними адміністраціями міської ради, та проводяться кожен третій четвер місяця.

Важливим кроком у забезпеченні доступу до безоплатної правової допомоги є застосування технології Skype-зв‘язку. В рамках співпраці з місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги Запорізької області та бібліотеками області, які налаштовані до сервісів програми «Бібліоміст» і скайпів-адрес місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги продовжується надання правових консультацій мешканцям області в режимі онлайн (Skype-зв‘язок).

Окрім Skype-зв'язку успішно функціонує послуга й відеоконференцзв’язку. Ці сучасні послуги, дають можливість швидко й оперативно відповідати на запитання громадян у режимі онлайн.

Спільно з місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги, органами соціального захисту Запорізької області надається й адресна безоплатна правова допомога людям з обмеженими фізичними можливостями, які перебувають в соціальних, соціально-медичних установах та закладах області.

Позитивним моментом у такій формі роботи є нова можливість для громадян, які знаходяться у віддалених населених пунктах, або ж у соціально-медичних установах отримати юридичну консультацію, відповідь на проблемне питання правового змісту не залишаючи місця свого перебування.

Для   осіб,   які   шукають  надійне   джерело  для   отримання компетентної  правової  інформації   та   консультації,   діє   офіційний  Інтернет-сайт (http://justzp.gov.ua/) та YouTube-канал  (https://www.youtube.com/channel/UC7pfG_sglHBBteR_1g47vQw) Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області. Так,  завітавши до офіційного Інтернет-сайту запорізької юстиції Ви матимете за можливе не лише ознайомитись з корисною правовою інформацією, діяльністю, новинами органів юстиції області, але й звернутися за правовою консультацією скориставшись віртуальною громадською приймальнею офіційного Інтернет-сайту управління: http://justzp.gov.ua/questions_form/.

Звертаємо увагу, що з додатковою інформацією щодо діяльності громадських приймалень, що діють при запорізькій юстиції та проведення Skype-зв‘язку можна ознайомитись на офіційному Інтернет-сайті управління або зателефонувавши за номером прямої «гарячої» телефонної лінії (061) 239-01-55.

 

В.о. начальника управління                                                       О.С. Долгополов

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора