A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

За земельні ділянки запоріжці сплатили на 19 мільйонів більше ніж торік

Дата: 03.12.2018 14:57
Кількість переглядів: 621

За десять місяців надходження плати за землю від запорізьких платників склали 929,6 мільйона гривень, що на 19 мільйонів більше, ніж у січні-жовтні 2017 року. Лише у жовтні запоріжці поповнили місцеві бюджети на 80,5 мільйона гривень.

Найбільші відрахування плати за землю з початку року спрямували суб'єкти господарювання-юридичні особи – понад 724 мільйона або 78 відсотків від загальної суми. Від фізичних осіб надійшло 205 мільйонів, це на 16 мільйонів перевищує дані минулорічної сплати.

Значну частину плати забезпечили землекористувачі м. Запоріжжя – 378,6 мільйона, м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – понад 117 мільйонів, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 85,8 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – майже 80 мільйонів, Якимівського та Приазовського районів – більш ніж 62 мільйони, Василівського і Михайлівського районів – 49,5 мільйона.

Станом на початок листопада у Запорізькій області зареєстровано 9090 СГД-юридичних та понад 265 тисяч фізичних осіб, які орендують або володіють земельними ділянками.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Фахівець ГУ ДФС

 

Як законно завезти до України авто з Європи? Відповідають фахівці Запорізької митниці ДФС

 

Про новації ввезення транспортних засобів на митну територію України в ефірі телеканалу ТВ5 розповіла начальник управління організації митного контролю та оформлення Запорізької митниці ДФС Оксана Жездріна.

Зокрема вона зазначила, що за новими правилами громадяни-резиденти мають право переміщувати транспортний засіб, що зареєстрований за межами України, в режимі транзиту за умови сплати грошової застави в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких автомобілів на митну територію України з метою вільного обігу.

Таким чином, резидент сплачує заставу під час ввезення автівки з іноземною реєстрацією на митну територію України, а після підтвердження вивезення – грошова застава йому повертається.

Що стосується відповідальності за порушення митних правил при ввезенні автомобілів з іноземною реєстрацією, то на сьогодні вона не змінюється і протягом 180 днів буде такою ж, як і передбачалося раніше. Проте через 180 днів, після набуття чинності закону, такі пільгові умови скасовуються і вступають у дію нові санкції щодо порушення вказаних митних правил.

При перевищенні строку транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземною реєстрацією більше ніж на 30 діб, власнику такого автомобіля загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн. або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Роз’яснення митного законодавства для громадян

Спікер: Керівник підрозділу/фахівець митниці

 

Запорізькі митники роз'яснили власникам авто на єврономерах порядок митного оформлення

 

На робочій зустрічі з власниками автомобілів з іноземною реєстрацією керівники Запорізької митниці ДФС надали роз’яснення та відповіли на найбільш актуальні запитання, що виникають у користувачів транспортних засобів, ввезених в Україну в митних режимах "транзит" або "тимчасове ввезення".

Фахівці Запорізької митниці ДФС звернули увагу автомобілістів, що зміни законодавства, які діють від 25 листопада, стосуються тільки вживаних легкових автомобілів. Зокрема, було наголошено, що для їхнього декларування та випуску у вільний обіг громадянин може звернутися до будь-якої регіональної митниці, а не тільки за місцем реєстрації або тих, що знаходяться у пунктах пропуску через державний кордон.

Для випуску автомобіля у вільний обіг громадянин повинен надати документи:

- на право власності на авто;

- про зняття цього авто з обліку в іншій країні;

- документи, що підтверджують вартість автомобіля;

- документи, що містять відомості про технічні характеристики автомобіля (технічний паспорт);

- митну декларацію за встановленою формою.

Сертифікат відповідності екологічним нормам ЄВРО 5 не вимагатимуть.

Як повідомили представники митниці, для надання консультацій щодо порядку митного оформлення транспортних засобів у Запорізькій митниці ДФС працюють дві телефонні лінії: +38 (061) 286-00-53, +38 (061) 286-03-15. Щоденно, з 9-00 до 18-00 (по п'ятницях – до 16-45) за цими номерами власники автівок можуть отримати роз'яснення. Крім того, вони мають можливість безпосередньо звернутися до митного посту "Запоріжжя – центральний" (м. Запоріжжя, вул. Привокзальна 9а).

 

Запорізька митниця ДФС

ТЕМА: Роз’яснення митного законодавства для громадян

Спікер: Начальник митниці ДФС

 

У Запоріжжі піднято прапор Військово-Морських Сил України

 

Цими днями численні стяги Військово-Морських Сил України майорять над українськими містами. У такий спосіб громадяни підтримують моряків, які нині перебувають у полоні Російської Федерації.

Урочиста церемонія підняття прапора ВМС відбулася й на центральній площі обласного центру. Аби висловити свою підтримку українським морякам, на Майдані Героїв зібралися керівники Запорізької облдержадміністрації, Запорізької обласної ради, Головного управління ДФС у Запорізькій області, Запорізької митниці ДФС, очільники інших державних органів влади та місцевого самоврядування, духовенство, військовослужбовці Збройних Сил України, студенти та небайдужі запоріжці.

Під час виступів керівники обласної і міської влади зазначили, що запорізька громада переймається долею мужніх українських моряків та вірить, що мобілізуючи спільні зусилля, державі вдасться повернути військовослужбовців.

Урочисте підняття прапора Військово-Морських Сил України виконали військовослужбовці та курсанти Запорізького обласного військового ліцею "Захисник".

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Соціально-культурні заходи

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора